Θερμής υποδοχής έτυχε ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ συνοδευόμενος από τη βασιλική σύζυγό του, Καμίλα, φτάνοντας στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ο νέος βασιλιάς δέχτηκε πολλά μπουκέτα με λουλούδια από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από το παλάτι, φιλιά και εκείνος τόσο και η σύζυγός του, χαιρέτησαν πολύ κόσμο δια χειραψίας.

Ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε στο Λονδίνο μετά από την τραγική απώλεια της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ.

Όσο για το πρόγραμμα του βασιλιά Καρόλου Γ’ σήμερα αυτό περιλαμβάνει:

  • Συνάντηση με την διάδοχο του Μπόρις Τζόνσον, Liz Truss, για πρώτη φορά ως μονάρχης πλέον.
  • Ο βασιλιάς Κάρολος θα συναντήσει τον Δούκα του Norfolk που είναι υπέυθυνος για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.
  • Αναμένεται να αποφασίσει πόσο θα διαρκέσει το πένθος για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και του προσωπικού του, που αναμένεται να διαρκέσει έναν μήνα.
  • Η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει πόσο θα διαρκέσει το εθνικό πένθος, που υπολογίζεται γύρω 12 με 13 ημέρες.
  • Οι καμπάνες θα ηχούν και κανονιές για κάθε χρόνο της ζωής της βασίλισσας. Στο Αββάειο του Westminster, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου και στο Κάστρο του Ουίνδσορ, θα ηχούν οι καμπάνες και κανονιές θα σκάνε για κάθε έτος της ζωής της.
  • Ο νέος βασιλιάς θα απευθυνθεί στο βρετανικό έθνος μέσα από ένα σύντομο τηλεοπτικό μήνυμα στο οποίο θα αποτίσει φόρο τιμής στη μητέρα της ενώ θα αναφερθεί στο καθήκον του ως νέος μονάρχης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ