Ο βασιλιάς Κάρολος αφού διαγνώστηκε με καρκίνο σε ηλικία 75 ετών, προχώρησε σε μία με δήλωση στον επίσημο λογαριασμό του παλατιού στο Instagram που έφερε την υπογραφή του.

Συγκεκριμένα ο βρετανός μονάρχης έγραψε τα εξής:

«Θα ήθελα να εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου για τα πολλά μηνύματα υποστήριξης και τις ευχές που έλαβα τις τελευταίες ημέρες», αναφέρει στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

«Όπως γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν προσβληθεί από καρκίνο, τέτοιες ευγενικές σκέψεις είναι η μεγαλύτερη παρηγοριά και ενθάρρυνση».

Και συνέχισε: «Είναι εξίσου ενθαρρυντικό να ακούω πώς η κοινοποίηση της δικής μου διάγνωσης βοήθησε στην προώθηση ενημέρωσης και έριξε φως στο έργο όλων εκείνων των οργανώσεων που υποστηρίζουν τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και στον ευρύτερο κόσμο. Ο δια βίου θαυμασμός μου για την άοκνηφροντίδα και την αφοσίωση τους είναι πλέον ακόμη μεγαλύτερη μετά την προσωπική μου εμπειρία».

Ωστόσο, ο Κάρολος αποφάσισε δεν προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με το είδος καρκίνου που έχει.

Η δήλωση του βασιλιά Κάρολου.
Η δήλωση του βασιλιά Κάρολου. Photo: Instagram theroyalfamily

Στο podcast στο A Right Royal Podcast, η Royal Editor του βρετανικού HELLO!, Emily Nash, μίλησε για τους λόγους που ο Κάρολος κράτησε μυστική τη διάγνωση, προς το παρόν. «Πρώτα και κύρια αυτή είναι μια πρόσφατη διάγνωση», εξήγησε. «Γνωρίζουμε ότι έλεγε πραγματικά στην οικογένεια και τους φίλους μόνο τις ημέρες πριν από την ευρύτερη ανακοίνωση. Και νομίζω ότι είναι κατανοητό ότι χρειάζεται χρόνο για να το αντιμετωπίσει, να κατανοήσει το σχέδιο θεραπείας του και να έχει τακτοποιήσει τα πάντα πριν μιλήσουμε περισσότερο για αυτό.

«Πιστεύω ότι αρκεί να πούμε ότι έχει καρκίνο για να καταλάβουν οι άνθρωποι τη σοβαρότητα της κατάστασής του και ότι δεν πρόκειται να εξασκήσει πλήρως τα βασιλικά του καθήκοντα δημοσίως για λίγο».

Ο βασιλιάς Κάρολος δεν αποκάλυψε το είδος καρκίνου που αντιμετωπίζει. Photo: Instagram theroyalfamily
Ο βασιλιάς Κάρολος δεν αποκάλυψε το είδος καρκίνου που αντιμετωπίζει. Photo: Instagram theroyalfamily

Ο βασιλικός δημοσιογράφος Ρόμπερτ Τζόμπσον επαίνεσε τον Βασιλιά για τη διαφάνειά του στο podcast, λέγοντας: «Νομίζω ότι ήταν πολύ διαφανής σχετικά με τη διαδικασία για τον προστάτη του. Είναι άνθρωπος, έχει δικαίωμα στην ιδιωτικότητά του για την υγεία. Αλλά την ίδια στιγμή μπορεί να αυξήσει την προληπτική ενημέρωση.

Όταν κυκλοφόρησε η είδηση της διάγνωσης το παλάτι έβγαλε την εξής ανακοίνωση: «Καθ’ όλη αυτή την περίοδο, η Αυτού Μεγαλειότητα θα συνεχίσει να ασκεί τις κρατικές και επίσημες εργασίες ως συνήθως. Ο βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την ταχεία παρέμβασή τους. 

«Παραμένει απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει σε πλήρη δημόσια υπηρεσία το συντομότερο δυνατό. Η Αυτού Μεγαλειότητα επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην ενημέρωση για όλους όσους σε όλο τον κόσμο επηρεάζονται από τον καρκίνο».

Μετά την ανακοίνωση σοκ, μια φιλανθρωπική οργάνωση για τον καρκίνο αποκάλυψε ότι μετά την ανακοίνωση κατέγραψε αύξηση των επισκέψεων στον ιστότοπό της.

Η οργάνωση Macmillan Cancer Support είπε ότι η ειλικρίνεια του βασιλιά Καρόλου σχετικά με τη διάγνωση του καρκίνου είχαν σαν αποτέλεσμα οι σελίδες πληροφοριών τους στο ίντερνετ να δεχτούν 48.304 επισκέψεις την ημέρα, αύξηση 42% από πέρυσι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ