Σε ένα διάγγελμα φιλίας και ομόνοιας προέβη ο Βασιλιάς Κάρολος στο πρώτο μήνυμά του στον αγγλικό λαό μετά την παραδοχή της Πριγκίπισσας Κέιτ ότι πάσχει από καρκίνο.

Από χθες, μαζί με την επιβεβαίωση της παρουσίας του Βασιλιά και της Βασίλισσας της Αγγλίας στην Πασχαλινή λειτουργία της Κυριακής, έγινε γνωστό ότι ο Κάρολος θα απηύθυνε το πρώτο του μήνυμα στο έθνος. Ένα μήνυμα το οποίο είχε ηχογραφηθεί νωρίτερα μέσα στο μήνα, προκειμένου να μεταδοθεί σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη για τους Καθολικούς, κατά τη διάρκεια της Βασιλικής Τελετής στον καθεδρικό ναό του Worcester, παρουσία της Βασίλισσας Καμίλα.

Βασιλιάς Κάρολος
Ο Βασιλιάς Κάρολος κατά την ηχογράφηση του μηνύματος που ακούστηκε σήμερα.

Νωρίτερα είχε δοθεί στη δημοσιότητα και μια φωτογραφία του Καρόλου, καθώς ηχογραφούσε το μήνυμα αυτό στο γραφείο του, στο Δωμάτιο του 18ου αιώνα, στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ευδιάθετος και χωρίς εμφανή σημάδια από την περιπέτεια υγείας με τον καρκίνο, που αντιμετωπίζει και ο ίδιος, ο Βασιλιάς φαίνεται να έχει μπροστά του δύο μικρόφωνα και ένα βάζο με λευκές μαργαρίτες.

Αφού εξέφρασε τη «μεγάλη του λύπη» που δεν μπόρεσε να παραστεί, ως συνήθως, στην τελετή, μίλησε για την «ιδιαίτερη προσευχή» του φετινού Πάσχα και, αφού διάβασε χωρίο της Βίβλου που αφηγείται το πώς ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια των μαθητών του, ανέφερε: «Η λειτουργία της Κυριακής έχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου».

Στη συνέχεια ανέφερε πως όσα αναφέρει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης «έχουν την προέλευσή του στη ζωή του Κυρίου μας, ο οποίος γονάτισε μπροστά στους μαθητές του και προς μεγάλη τους έκπληξη έπλυνε τα κουρασμένα πόδια τους». Έτσι, όπως ανέφερε ο Κάρολος, «έδωσε ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να υπηρετούμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον» και πώς ως έθνος «χρειαζόμαστε και επωφελούμαστε σε μεγάλο βαθμό από εκείνους που μας τείνουν το χέρι της φιλίας, ειδικά σε στιγμές ανάγκης».

Κάπως έτσι, ο Βασιλιάς έκανε τη σύνδεση με τη δική του θητεία στο θρόνο, η οποία μετά ήδη 18 μήνες, κλείνοντας το μήνυμά του με τη δική του υπόσχεση να ακολουθήσει το παράδειγμα του Χριστού «όχι να υπηρετηθεί, αλλά να υπηρετήσει».

Το ηχογραφημένο μήνυμα του Βασιλιά Καρόλου στο παρακάτω βίντεο:

Το ηχογραφημένο μήνυμα του Καρόλου μεταδόθηκε στη Βασιλική Τελετή, παρουσία -εκτός της Καμίλα- και 75 αντρών και γυναικών, οι οποίοι συμβολίζουν την ηλικία του Βασιλιά. Ο ίδιος θα εμφανιστεί την Κυριακή, στην Πασχαλινή Λειτουργία στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και άλλα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας.

Η Καμίλα έχει αναλάβει πολλά από τα δημόσια καθήκοντα του Βασιλιά και πάντα γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό από τον κόσμο. (Photo: Instagram/theroyalfamily)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ, , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ