Ο βασιλιάς Κάρολος, στο σπίτι του στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ θα προχωρήσει μια μεγάλη αλλαγή το Σαββατοκύριακο.

Καθώς τα ρολόγια αλλάζουν ακολουθώντας τη θερινή ώρα, τα ρολόγια από τη Βασιλική Συλλογή του βασιλιά Κάρολου θα επιστραφούν στο Κίτρινο Σαλόνι και στο Κεντρικό Δωμάτιο στην Ανατολική Πτέρυγα του Παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Το Σαββατοκύριακο, μια ομάδα τριών ωρολογικών συντηρητών θα αλλάξει τα ρολόγια στις επίσημες κατοικίες του βασιλιά Κάρολου.

Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα το ίδρυμα δείχνουν ωρολόγους να επιστρέφουν τα ρολόγια στην Ανατολική Πτέρυγα, καθώς έργα τέχνης επανατοποθετούνται μετά την ολοκλήρωση πέντε ετών βελτιωτικών εργασιών.

Τα ρολόγια που επιστρέφουν στο παλάτι περιλαμβάνουν μουσικά ρολόγια, αστρονομικά ρολόγια και μικροσκοπικά ρολόγια. Το ρολόι Anne Boleyn είναι το παλαιότερο της συλλογής και λέγεται ότι δόθηκε από τον Henry VIII στην Anne Boleyn το πρωί του γάμου τους το 1532.

Αν και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν είναι το σημερινό σπίτι του Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα, σύντομα θα γίνει καθώς το ζευγάρι πρόκειται να μετακομίσει από το Clarence House στο παλάτι των 775 δωματίων το 2027.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα εξακολουθούν να ζουν στο Clarence House κι όχι στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπου θα μεταφερθούν το 2027

Η μετακόμιση πρόκειται να πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση μιας δεκαετούς ανακαίνισης στη Βόρεια Πτέρυγα του Παλατιού, όπου αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται ιδιωτικά διαμερίσματα. Το έργο, κόστους 369 εκατομμυρίων λιρών, ξεκίνησε όταν ζούσε η εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ, με τον γιο της να επιβλέπει τώρα τα έργα.

Ο βασιλιάς Κάρολος βρίσκεται επίσης στη διαδικασία πρόσληψης ενός νέου μέλους πλήρους απασχόλησης Βοηθού Οικονομίας πριν από τη μετεγκατάσταση.

Τα καθήκοντα που αναζητούνται για τον ρόλο, που είναι αναρτημένα στον ιστότοπο Royal Household, περιλαμβάνουν: «Να διατηρείτε καθαρό και να φροντίζετε ένα ευρύ φάσμα εσωτερικών χώρων και αντικειμένων, διασφαλίζοντας ότι παρουσιάζονται όσο το δυνατόν καλύτερα.»

Δεν είναι σαφές εάν ο βασιλιάς Κάρολος θα διατηρήσε το Clarence House ως δευτερεύον σπίτι αφού αυτός και η βασίλισσα Καμίλα μετακομίσουν στο παλάτι.

Η επιστροφή των ρολογιών στην κατοικία του Βασιλιά στο Λονδίνο δεν είναι η μόνη αλλαγή στις κατοικίες του τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το αγαπημένο του σκωτσέζικο κτήμα Balmoral είναι πλέον ανοιχτό στο κοινό. Από τις 23 Μαρτίου, οι πόρτες στο κάστρο, που εδρεύει στο Aberdeenshire, είναι ανοιχτές για τους επισκέπτες.

Ο βασιλιάς Κάρολος στο Balmoral, οι πόρτες του οποίοι άνοιξαν για το κοινό

Εκτός από τις αλλαγές στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, αυτό το Σαββατοκύριακο θα δούμε επίσης τον Κάρολο και την Καμίλα να παρακολουθήσουν τη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Το ζευγάρι αναμένεται να παρακολουθήσει τη λειτουργία μαζί με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Στο παρελθόν ήταν παρόντες η πριγκίπισσα Άννα, ο δούκας και η δούκισσα του Εδιμβούργου και τα παιδιά τους Λαίδη Λουίζ Γουίνδσορ και Τζέιμς, καθώς και η Ζάρα και ο Μάικ Τίνταλ, η πριγκίπισσα Βεατρίκη και η πριγκίπισσα Ευγενία.

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν θα εμφανιστούν στην εκκλησία, καθώς η πριγκίπισσα Κέιτ συνεχίζει την προληπτική θεραπεία για τον καρκίνο και αναρρώνει.

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν θα εμφανιστούν στην εκκλησία, καθώς η πριγκίπισσα Κέιτ συνεχίζει την προληπτική θεραπεία για τον καρκίνο και αναρρώνει.

Η λειτουργία της Κυριακής θα σηματοδοτήσει την πρώτη σημαντική δημόσια έξοδο του Κάρολου από τότε που διαγνώστηκε με μια άγνωστη μορφή καρκίνου στις αρχές του έτους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ, , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ