Ο βασιλιάς Κάρολος αλλάξει το σπίτι – κάστρο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Δεν είναι μυστικό ότι ο βασιλιάς Κάρολος είναι παθιασμένος με το κλίμα και την άγρια ​​ζωή, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο μονάρχης είναι πρόθυμος να εφαρμόσει τις περιβαλλοντικές του προσπάθειες στις κατοικίες του και στις γύρω περιοχές.

Και φαίνεται ότι ο βασιλιάς Κάρολος είναι ιδιαίτερα πρόθυμος να διασφαλίσει ότι το αγαπημένο σπίτι της εκλιπούσας μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ II, το κάστρο Balmoral, θα παραμείνει όσο το δυνατόν πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Ο βασιλιάς Κάρολος αλλάξει το σπίτι - κάστρο της βασίλισσας Ελισάβετ
Ο βασιλιάς Κάρολος αλλάξει το σπίτι – κάστρο της βασίλισσας Ελισάβετ

Ο μονάρχης – ο οποίος γιορτάζει τα 75α γενέθλιά του αυτή την εβδομάδα – υποστήριξε μια νέα πρωτοβουλία της Riverwoods και της Scottish Wildlife Trust που στοχεύει να ενισχύσει την ανάκαμψη των ποταμών της Σκωτίας και να αναστρέψει την παρακμή των ειδών του γλυκού νερού.

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει υποστηρίξει μια ομάδα ιδιοκτητών γης, θηροφυλάκων και ειδικών στην αλιεία που πραγματοποιούν σημαντικές εργασίες αποκατάστασης, όπως η επέκταση των δασικών εκτάσεων του ποταμού, στη γύρω περιοχή. Και η ομάδα που εργάζεται στην ίδια τη βασιλική κατοικία της Σκωτίας αναλαμβάνει επίσης τη δική της εκτεταμένη εργασία για την αποκατάσταση των φυσικών διεργασιών στον ποταμό Muick, στο νότιο Deeside.

Μια μέθοδος του έργου θέλει την ομάδα ειδικών να εισάγει νεκρά δέντρα πίσω στον ποταμό για να αναδημιουργήσει πολύπλοκους υποβρύχιους βιότοπους και να διαφοροποιήσει τις ροές με τρόπους που ωφελούν την άγρια ​​ζωή, συμπεριλαμβανομένων των ψαριών αναπαραγωγής.

Ο Richard Gledson, από το Balmoral Estate εξήγησε πώς ο μονάρχης ήταν πεπεισμένος για τα οφέλη που θα είχε το μοναδικό έργο στις γύρω περιοχές στη βασιλική κατοικία.

«Ιστορικά, αν ένα δέντρο έπεφτε στο ποτάμι, θα σας έλεγαν να το βγάλετε. Αλλά οι καιροί άλλαξαν και ο βασιλιάς Κάρολος γρήγορα πείστηκε για τα πιθανά οφέλη του σχεδίου. Η Αυτού Μεγαλειότητα θέλει να κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για να βελτιώσουμε το περιβάλλον και αν αυτό ενθαρρύνει άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας, τότε θα ήμασταν ευτυχείς».

Η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ δεν έκρυψε το γεγονός ότι το κάστρο Balmoral ήταν η αγαπημένη της κατοικίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της βασιλείας της, από νεαρή μονάρχης μέχρι τις τελευταίες της μέρες, περνούσε πολλές εβδομάδες στο Balmoral κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου θα ενθάρρυνε τη στενή οικογένειά της να πάει μαζί της για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Όταν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι ήταν μικρά παιδιά, ο πατέρας τους, τότε ο Πρίγκιπας Κάρολος, πήγαινε τους γιους του στο Μπαλμόραλ για να συναντήσουν τη βασίλισσα και τον αείμνηστο πρίγκιπα Φίλιππο.

Τα τελευταία χρόνια, μέλη της βασιλικής οικογένειας διατήρησαν αυτή την παράδοση. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η πριγκίπισσα Κέιτ πήγαν τα τρία τους παιδιά, τον Πρίγκιπα Τζορτζ, την Πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον Πρίγκιπα Λούις, στο Μπαλμόραλ για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και η κόρη της αείμνηστης βασίλισσας, πριγκίπισσα Άννα,  έκανε επίσης διακοπές στο Μπαλμόραλ με τα παιδιά της, Ζάρα και Πίτερ Φίλιπς και τα πέντε εγγόνια της.

Το Balmoral είναι η βασιλική κατοικία όπου η αείμνηστη βασίλισσα πέρασε τις τελευταίες της μέρες. Η αείμνηστη πέθανε στις 8 Σεπτεμβρίου 2022 σε ηλικία 96 ετών. 

Φωτογραφίες: instagram / theroyalfamily

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ