Σχεδόν δύο χρόνια συμπληρώνονται από τότε που ο πρίγκιπας Φίλιππος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών, αλλά παραμένει η μνήμη του ζωντανή στην καρδιά του γιου του βασιλιά Κάρολου Γ΄. Ο νέος μονάρχης βρήκε έναν συγκινητικό τρόπο να τιμήσει τη μνήμη του πατέρα του, στη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του, Μαρέβα Μητσοτάκη, το απόγευμα της Δευτέρας, στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Ο βασιλιάς Κάρολος υποδέχτηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό και είχαν μία συζήτηση για το πώς θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τα βασιλικά κτήματα του Τατοΐου. Ο νέος μονάρχης όπως μεταδίδεται από τα βρετανικά Μέσα είναι σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές για την προσπάθεια αποκατάστασης, του βασιλικού κτήματος, για το οποίο υπάρχουν σκέψεις να μετατραπεί σε μουσείο. Με αφορμή τη σύζήτηση αυτή, τίμησε την μνήμη του πατέρα του.

Βασίλισσα Ελισάβετ, πρίγκιπας Φίλιππος, Instagram: The royal family

Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν ο μοναδικός γιος του πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδος και της πριγκίπισσας Αλίκης. Γεννήθηκε με τον τίτλο Φίλιππος της Ελλάδος και της Δανίας, στις 10 Ιουνίου του 2021, πάνω σε ένα τραπέζι των ανακτόρων στον Μον Ρεπό στην Κέρκυρα. Βαπτίσθηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με αναδόχους την γιαγιά του Όλγα της Ελλάδας και τον δήμαρχο της Κέρκυρας Αλέξανδρο Κοκοτό. Η οικογένειά του έφυγε από τη χώρα όταν ήταν 18 μηνών.

Στα βασιλικά κτήματα του Τατοίου είναι ο τάφος του πατέρα του και παππού του βασιλιά Καρόλου, πρίγκιπα Άνδρέα, που πέθανε το 1944. Ο βασιλιάς Κάρολος είχε επισκεφτεί τα βασιλικά κτήματα του Τατοΐου το 2021, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ