Βασιλιάς Κάρολος Βασίλισσα Καμίλα: Ο μονάρχης και η σύζυγός του συνήθως γιορτάζουν κάθε 9 Απριλίου την επέτειο γάμου τους αλλά φέτος υπάρχουν πολλές συνθήκες που κάπως το θολώνουν.

Όταν παντρεύτηκαν εκείνος ήταν ο πρίγκιπας της Ουαλίας και εκείνη δεν μπορούσε καν να ονειρευτεί ότι θα γίνει πριγκίπισσα της Ουαλίας. 

Της απονεμήθηκε ο τίτλος της Δούκισσας της Κορνουάλης και ξεκίνησε έναν αγώνα μεγάλων αποστάσεων για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της Ελισάβετ Β και των πολιτών -μάλλον με αυτή τη σειρά. 

Βασιλιάς Κάρολος - Βασίλισσα Καμίλα: Η επέτειος γάμου που επισκιάζεται με δυο ασθενείς στην οικογένεια
Βασιλιάς Κάρολος – Βασίλισσα Καμίλα: Η επέτειος γάμου που επισκιάζεται με δυο ασθενείς στην οικογένεια

19 χρόνια αργότερα, η Καμίλα είναι βασίλισσα σύζυγος, τίτλο που ζήτησε ρητά για εκείνη η προηγούμενη μονάρχης σε αναγνώριση της υπηρεσίας της προς το Στέμμα, και γιορτάζει την επέτειο του γάμου της ως ένα από τα πιο ενεργά μέλη των Γουίνδσορ.

Ωστόσο, οι συνθήκες που την οδήγησαν να είναι το κύριο ορατό πρόσωπο της Μοναρχίας είναι οι ίδιες που κάνουν αυτή την επέτειο, ίσως, μια από τις πιο θλιβερές.

Ο βασιλιάς Κάρολος υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο. Ομοίως, η πριγκίπισσα Κέιτ πάσχει από την ίδια ασθένεια, η οποία κρατά τον κληρονόμο, πρίγκιπα Γουίλιαμ με μια ατζέντα μισής ταχύτητας. 

Επιπλέον, μετά από αρκετούς μήνες κατά τους οποίους δεν γνωρίζαμε την κατάσταση της Κέιτ Μίντλετον μεγάλο μέρος της εθνικής, αλλά και διεθνούς, συζήτησης, εστίασε σε αυτό το ζήτημα με την οικογένεια να εξακολουθεί να υποφέρει από τις συνέπειες αυτής της επικοινωνιακής κρίσης. 

Η καταιγίδα ξεπεράστηκε, αλλά με καταστροφικά νέα, όπως η διάγνωση της πριγκίπισσας Κέιτ, και σε αυτό το πλαίσιο οι βασιλιάδες αντιμετωπίζουν μια ημερομηνία που πάντα γιόρταζαν ιδιωτικά, χωρίς μεγάλες φανφάρες.

Αναμένεται, λοιπόν, φέτος να απολαύσουν τη μέρα τους στην ιδιωτική κατοικίας τους στο Sandringham, από όπου θα μπορούσαν να μοιραστούν μερικές εικόνες μαζί όπως έχουν κάνει άλλες φορές μέσω των επίσημων λογαριασμών τους. 

Φέτος όλα είναι πολύ διαφορετικά, αν και ο βασιλιάς Κάρολος φαίνεται να κάνει μια προσπάθεια να μεταδώσει όσο το δυνατόν περισσότερη κανονικότητα μέσα στις αντιξοότητες που περνάνε. 

Ο Κάρολος περνά την ανάρρωσή του στο καταφύγιο της ειρήνης του στην κομητεία του Νόρφολκ, εκτός από τις περιπτώσεις που ταξιδεύει στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο για δουλειά. 

Είναι κάτι που κάνει συχνά, ειδικά για να πραγματοποιεί διμερείς ακροάσεις ή να συναντά λίγα άτομα. Ήδη όμως επανεμφανίστηκε σε δημόσια και λίγο πολύ μαζική εκδήλωση με αφορμή τη λειτουργία του Πάσχα. 

Εκεί φάνηκε, κάπως πιο αδύνατος, αλλά ενθουσιασμένος με τη στοργή των ανθρώπων που έρχονταν να τον δουν και να τον ενθαρρύνουν κοντά στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Γουίνδσορ. 

Ο βασιλιάς Κάρολος δεν συνιστάται αυτή τη στιγμή να διατηρεί στενή επαφή με μεγάλο αριθμό ανθρώπων, αλλά δεν μπορούσε παρά να πλησιάσει για να ευχαριστήσει για όλη τη στοργή και να σφίξει το χέρι όποιου του το πρόσφερε.

Κεντρική Φωτογραφία: instagram/ flowerpowerdaily

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ