Βασιλιάς Κάρολος: Μετά την διαμάχη για τα γλυπτά του Παρθενώνα συνάντησε τον Rishi Sunak φορώντας την ελληνική σημαία στην γραβάτα του

O βασιλιάς Κάρολος παραβρέθηκε και εκφώνησε την εναρκτήρια ομιλία στην διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή  COP 28 που ξεκίνησε στο Ντουμπάι στις 30 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή είκοσι οκτώ χωρών.

Ο Κάρολος, ο οποίος υπήρξε εδώ και καιρό υποστηρικτής των περιβαλλοντικών ζητημάτων, είπε ότι ο κόσμος παραμένει «τρομερά μακριά» σε βασικούς κλιματικούς στόχους.

Ανάμεσα στις συναντήσεις που πραγματοποίησε, φορώντας πάντα την γραβάτα με την Ελληνική σημαία, στο περιθώριο του Cop28, ήταν και με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Rishi Sunak.

Και όλα αυτά με τον πολιτικό σάλο που δημιούργησε στην Αγγλία η απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού να ακυρώσει την τελευταία στιγμή την προγραμματισμένη συνάντηση του με τον Κυριακή Μητσοτάκη κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα.

Βασιλιάς Κάρολος: Μετά την διαμάχη για τα γλυπτά του Παρθενώνα συνάντησε τον Rishi Sunak φορώντας την ελληνική σημαία στην γραβάτα του

Ο βασιλιάς Κάρολος ήξερε ότι θα συναντήσει τον Βρετανό πρωθυπουργό στο περιθώριο της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών, και αν δεν ήθελε να περάσει κάποιο μήνυμα θα είχε κάνει μια άλλη ενδυματολογική επιλογή.

Από την άλλη πλευρά δεν μπορεί να παρέμβει στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας του, οπότε η ενδυματολογική επιλογή με φόντο την διαμάχη για τα γλυπτά του Παρθενώνα είναι η μέγιστη «παρέμβαση» που θα μπορούσε να κάνει.

Κεντρική φωτογραφία: Getty Images

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ