Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σπάνιο video με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, δύο χρόνια μετά την ενθρόνισή του

Αθήνα 25 Μαρτίου 1966: Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος που ανέβηκε στον ελληνικό θρόνο στις 6 Μαρτίου του 1964, μετά τον θάνατο του πατέρα, του είναι ήδη δυο χρόνια βασιλιάς των Ελλήνων.

Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σπάνιο video
Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σπάνιο video με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, δύο χρόνια μετά την ενθρόνισή του – Πηγή: British Movietone

Σπάνιο video της εποχής που δημοσιεύει ο λογαριασμός στο Youtube British Movietone, τον δείχνει να καταφθάνει στην Μητρόπολη Αθηνών με αυτοκίνητο, στο οποίο επιβαίνουν μαζί του η βασίλισσα Άννα Μαρία και η πριγκίπισσα Ειρήνη, για να παρακολουθήσει την λειτουργία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και να ασπάζεται το χέρι του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Στη συνέχεια το video ντοκουμέντο, το οποίο είναι χωρίς ήχο, δείχνει τον βασιλιά Κωνσταντίνο, την σύζυγό του και την μικρότερη αδερφή του να εξέρχονται του καθεδρικού ναού και υπό της επιφημίες του πλήθους που έχει συγκεντρωθεί ακόμη και σε ταράτσες να κατευθύνονται στην πλατεία Συντάγματος. 

Εκεί ο βασιλιάς Κωνσταντίνος καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη επ΄αφορμή της Εθνικής επετείου.

Στη συνέχεια εμφανίζεται έφιππος με τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας να τον χειροκροτεί ενθουσιασμένος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ