Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Βασιλικές οικογένειες από όλο τον κόσμο και με κάλυψη του BBC το μνημόσυνο 

Πρώτοι σας αποκαλύψαμε ότι τα μνημόσυνα για τον βασιλιά Κωνσταντίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι δυο.

Ένα αύριο Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στη 1 ώρα Ελλάδος υπό την αιγίδα του βασιλιά Κάρολου στο Windsor στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Και το δεύτερο θα γίνει την επόμενη ημέρα (Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου) στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Σοφίας το οποίο θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, κ. Νικήτας Λιούλιας.

Μάλιστα μετά το ορθόδοξο μνημόσυνο θα ακολουθήσει δεξίωση εκ μέρους της ελληνικής βασιλικής οικογένειας στην κρύπτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού 

Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Βασιλικές οικογένειες από όλο τον κόσμο και με κάλυψη του BBC το μνημόσυνο 
Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Δυο τα μνημόσυνα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επίσης πρώτοι σας αποκαλύψαμε ότι στο μνημόσυνο στο Windsor θα χοροστατήσει ο αιδεσιμότατος Christopher Cocksworth ο οποίος έχει τακτικές εφαφές με τον βασιλιά Κάρολο.

Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Βασιλικές οικογένειες από όλο τον κόσμο και με κάλυψη του BBC το μνημόσυνο 

Ο Christopher Cocksworth χαίρει μεγάλης εκτίμισης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αποχαιρετόντας την προηγούμενη θέση του ως επίσκοπος Κόβεντρι κατά την αποχαιρετιστήρια ακολουθία στον Καθεδρικό Ναό προκειμένου να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στο Windsor, την τελετή είχαν παρακολουθήσει 1.000 θρησκευτικοί ηγέτες και αξιωματούχοι.

Σήμερα θα σας αποκαλύψουμε αποκλειστικά το ρόλο που θα έχει στο μνημόσυνο που θα γίνει στο Windsor ο  ελληνορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, κ. Νικήτας Λιούλιας.

Αρχικά έχει προσκληθεί να παραβρεθεί με τη συνοδεία 4 έως 5 επισκόπων στο μνημόσυνο.

Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, κ. Νικήτας Λιούλιας.

Όμως ο ρόλος του δεν σταματάει εκεί. Παρότι η τελετή γίνεται υπό την αιγίδα του βασιλιά Καρόλου ο οποίος είναι και ο επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος Νικήτας θα συμμετέχει ενεργά σε αυτή και σύμφωνα με πληροφορίες μας θα διαβάσει σε κάποιο σημείο της τελετής μια ευχή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας αυτό είναι ακόμη μια ένδειξη της στενής σχέσης που έχει ο βασιλιάς Κάρολος με την Ορθοδοξία!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ