Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Παρουσία βασιλιάδων από όλο τον κόσμο και με κάλυψη του BBC το μνημόσυνο 

Όπως πρώτο αποκάλυψε το HELLO! οι τελετές στη μνήμη του βασιλιά Κωνσταντίνου που θα πραγματοποιηθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι δύο.

Tην ερχόμενη Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο μνημόσυνο υπό την αιγίδα του βασιλιά Κάρολου στο Windsor στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Την επόμενη ημέρα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ένα μνημόσυνο που διοργανώνει η Ελληνική Βασιλική Οικογένεια.

Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Παρουσία βασιλιάδων από όλο τον κόσμο και με κάλυψη του BBC το μνημόσυνο 
Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Παρουσία βασιλιάδων από όλο τον κόσμο και με κάλυψη του BBC το μνημόσυνο 

Στο πρώτο μνημόσυνο στο οποίο θα παραστούν βασιλιάδες από όλο τον κόσμο, επιχειρηματίες, πολιτικοί τόσο από την Ευρώπη όσο και την Αμερική, δεν θα χοροστατήσει ελληνορθόδοξος ιερέας αλλά εκπρόσωπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Και αυτό γιατί το μνημόσυνο είναι υπό την αιγίδα του βασιλιά Κάρολου και κάθε βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου είναι και αρχηγός της Αγγλικανικής Εκκλησίας, οπότε δεν θα μπορούσε να χοροστατήσει ελληνορθόδοξος ιερέας – παρά τις βαθιές σχέσεις του Καρόλου με την Ορθοδοξία – γιατί θα προκαλούσε το κοινό αίσθημα των Βρετανών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Hello.gr στο μνημόσυνο θα χοροστατήσει ο αιδεσιμότατος Christopher Cocksworth ο οποίος έχει τακτικές εφαφές με τον βασιλιά Κάρολο.

Βασιλιάς Κωνσταντίνος:  Αριστερά ο Αιδεσημότατος Christopher Cocksworth που θα χοροστατήσει στο μνημόσυνο με την βασίλισσα Καμίλα, τον βασιλιά Κάρολο και τον Αιδεσημότατο John Witcombe στον παλιό Καθεδρικό του Coventry - Φωτογραφία: Getty Images
Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Αριστερά ο Αιδεσημότατος Christopher Cocksworth που θα χοροστατήσει στο μνημόσυνο με την βασίλισσα Καμίλα, τον βασιλιά Κάρολο και τον Αιδεσημότατο John Witcombe στον παλιό Καθεδρικό του Coventry – Φωτογραφία: Getty Images

Ήταν ο βασιλιάς Κάρολος που τον διόρισε ηγούμενο του Windsor, όταν έληξε η θητεία του προκατόχου του.

Ο Christopher Cocksworth χαίρει μεγάλης εκτίμισης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αποχαιρετόντας την προηγούμενη θέση του ως επίσκοπος Κόβεντρι κατά την αποχαιρετιστήρια ακολουθία στον Καθεδρικό Ναό προκειμένου να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στο Windsor, την τελετή είχαν παρακολουθήσει 1.000 θρησκευτικοί ηγέτες και αξιωματούχοι.

Στο μνημόσυνο στο Windsor έχει προσκληθεί και ο ελληνορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας και θα παραβρεθεί με συνοδεία δύο έως τριών επισκόπων.

Ο βασιλιάς Κάρολος τελικά δεν θα μπορέσει να παραστεί στο μνημόσυνο καθώς συνεχίζει την θεραπεία για την ασθένεια από την οποία πρόσφατα αποκάλυψε ότι πάσχει.

Στο μνημόσυνο τους καλεσμένους θα υποδεχτεί η βασίλισσα Άννα Μαρία και ο πρίγκιπας Παύλος, οι οποίοι θα εισέρχονται από δυο εισόδους. 

Στο μνημόσυνο του βασιλιά Κωνσταντίνου τους καλεσμένους θα υποδέχονται η βασίλισσα Άννα Μαρία και ο πρίγκιπας Παύλος

Η μια θα είναι είσοδος για τα μέλη των βασιλικών οικογενειών και η δεύτερη είσοδος θα είναι για τους επιφανείς καλεσμένους χωρίς βασιλικούς τίτλους.

Το γεγονός θα καλύψει τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά το βρετανικό δίκτυο BBC το οποίο θα δώσει τα πλάνα σε όλο τον κόσμο.

Το μνημόσυνο που γίνεται υπό την αιγίδα του βασιλιά Κάρολου ήταν αρχικά να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τον θάνατο του βασιλικά Κωνσταντίνου αλλά τελικά θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη. 

Είναι μια πρωτοβουλία του βασιλιά Καρόλου που τονίζει τις άρρηκτες σχέσεις της βρετανικής και της ελληνικής βασιλικής οικογένειας 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ