Πλήθος κόσμου βρέθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών για την κηδεία του βασιλιά Κωνσταντίνου με Έλληνες αλλά και βασιλικούς από όλον τον κόσμο να τον αποχαιρετούν.

Η σορός του είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας (16.01.2023) στην Μητρόπολη Αθηνών. Η σορός του Κωνσταντίνου μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών λίγα λεπτά μετά από τις 11:00 για την εξόδιο ακολουθία και το φέρετρο τοποθετήθηκε στο βάθρο.

Στην εκκλησία βρέθηκαν από νωρίς οι προσκεκλημένοι, ενώ λίγο αργότερα από τις 11:30 στη Μητρόπολη κατέφτασαν ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, με τη σύζυγό του και αδελφή του βασιλιά Κωνσταντίνου, βασίλισσα Σοφία, και τις δύο κόρες τους Έλενα και Βικτόρια-Φεντέρικα. H εμφάνιση του ζευγαριού αποτελεί αναμφισβήτητα μεγάλο θέμα, αφού εκείνος είναι αυτοεξόριστος στο Άμπου Ντάμπι.

Βασιλιάς Κωνστνατίνος
Η βασιλική οικογένεια της Δανίας

Στην Μητρόπολη Αθηνών βρέθηκαν για την κηδεία και ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φελίπε, μαζί με τη σύζυγό του βασίλισσα Λετίθια αλλά και η πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας.

Στο πλευρό της οικογένειας του βασιλιά Κωνσταντίνου βρέθηκαν επίσης ο βασιλιάς της Ολλανδίας, Βίλεμ Αλεξάντερ με τη σύζυγό του βασίλισσα Μαξίμ, ο πρίγκιπας Χάκον της Νορβηγίας, καθώς και ο πρίγκιπας του Μονακό, Αλβέρτος, και ο Δούκας του Λουξεμβούργου, Ερρίκος. Στην Μητρόπολη Αθηνών βρέθηκαν επίσης η βασίλισσα της Σουηδίας, ο βασιλιάς του Βελγίου, Φίλιππος, και η βασίλισσα Ματθίλδη, καθώς και ο πρώην βασιλιάς της Βουλγαρίας. 

Ακόμα, η Ευγενία Μανωλίδου, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, η Λίνα Μενδώνη και αρκετοί ακόμη έσπευσαν να τον τιμήσουν.

Η αδερφή της βασίλισσας Άννας Μαρίας, βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας έδωσε το «παρών» συνοδευόμενη από τους γιους της, Φρειδερίκο και Ιωακείμ μετά την αναπάντεχη απόφασή της να αφαιρέσει τους βασιλικούς τίτλους των εγγονιών της και παιδιών του πρίγκιπα Ιωακείμ.


βασιλιάς κωνσταντίνος

Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο και τα παράσημά του

Βασιλιάς Κωνσταντίνος – Συγκλόνισε ο πρίγκιπας Παύλος στον επικήδειο: «Ήταν μια δύσκολη εποχή πατέρα όταν ανέβηκες στο θρόνο»

Η βασίλισσα Άννα Μαρία προσκυνά το φέρετρο του συζύγου της – Συγκινημένη από την παρουσία του κόσμου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ