Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Βασιλιάδες από όλο τον κόσμο θα δώσουν το παρών

Στις 10 Ιανουρίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τον θάνατο του βασιλιά Κωνσταντίνου. 

Αύριο Τρίτη (27 Φεβρουαρίου) υπό την αιγίδα του βασιλιά Κάρολου θα τελεστεί το πρώτο από τα δύο μνημόσυνα που θα γίνουν στη μνήμη του βασιλιά Κωνσταντίνου αυτή την εβδομάδα.

Το δεύτερο θα γίνει την επόμενη ημέρα στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναού της του Θεού Σοφίας του Λονδίνου που θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, κ. Νικήτας Λιούλιας.

Στην πρώτη τελετή θα παραστούν βασιλιάδες από όλο τον κόσμο, επιχειρηματίες, πολιτικοί τόσο από την Ευρώπη όσο και την Αμερική και ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας ενώ την βρετανική βασιλική οικογένεια θα εκπροσωπήσει η βασίλισσα Καμίλα

Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η βασίλισσα Καμίλα θα ηγείται της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου βασιλείου

Η βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου θα δώσει το παρών όχι μόνο με την βασίλισσα Καμίλα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί και άλλα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας θα δώσουν το παρών.

Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πληροφορίες θέλουν τον πρίγκιπας Γουίλιαμ να δίνει το παρών

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα παραβρεθούν τόσο ο πρίγκιπας Γουίλιαμ όσο και η βασιλική πριγκίπισσα Άννα.

Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πληροφορίες θέλουν και την πριγκίπισσα Άννα  να δίνει το παρών
Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πληροφορίες θέλουν και την πριγκίπισσα Άννα να δίνει το παρών

Ο βασιλιάς Κάρολος δεν θα μπορέσει να παραστεί καθώς συνεχίζει την θεραπεία για την ασθένεια από την οποία πρόσφατα αποκάλυψε ότι πάσχει και για αυτό γίνεται προσπάθεια η οικογένεια να εκπροσωπηθεί με όσα περισσότερα μέλη είναι εφικτό.

Εν τω μεταξύ στο μνημόσυνο μεταξύ άλλων θα παραβρεθούν  Οι βασιλιάδες Φελίπε και Λετίθια της Ισπανίας, ο πρώην βασιλιάς της χώρας Ζουάν Κάρλος, η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και οι αδερφές της Άννα Μαρίας, πριγκίπισσα Βενεδίκτη και βασίλισσα Μαργαρίτα.

Τους συμμετέχοντες στην τελετή θα υποδεχτεί η βασίλισσα Άννα Μαρία και ο πρίγκιπας Παύλος.

Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τους προσκεκλημένους θα υποδέχονται η βασίλισσα Άννα Μαρία και ο πρίγκιπας Παύλος

Στο μνημόσυνο οι καλεσμένοι θα εισέρχονται από δυο εισόδους. Η μια θα είναι είσοδος για τα μέλη των βασιλικών οικογενειών και η δεύτερη είσοδος θα είναι για τους επιφανείς καλεσμένους χωρίς βασιλικούς τίτλους.

Το γεγονός θα καλύψει τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά το βρετανικό δίκτυο BBC το οποίο θα δώσει τα πλάνα σε όλο τον κόσμο.

Το μνημόσυνο που γίνεται υπό την αιγίδα του βασιλιά Κάρολου ήταν αρχικά να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τον θάνατο του βασιλικά Κωνσταντίνου αλλά τελικά θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη. Είναι μια πρωτοβουλία του βασιλιά Καρόλου που τονίζει τις άρρηκτες σχέσεις της βρετανικής και της ελληνικής βασιλικής οικογένειας

Ανάμεσα στους υψηλούς καλεσμένους θα παρευρεθούν και άλλα μέλη βασιλικών οικογενειών που θα ταξιδέψουν στην Αγγλία από όλο τον κόσμο, ενώ κατά τη διάρκεια της μεγαλόπρεπης τελετής θα τηρηθούν αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Κεντρική φωτογραφία: Getty Images

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ