Στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια βρίσκονται αυτήν την ώρα τα μέλης της οικογένειας του βασιλιά Κωνσταντίνου για το επίσημο δείπνο στη μνήμη του.

Τα παιδιά του, πρίγκιπας Παύλος, πρίγκιπας Νικόλαος, πρίγκιπας Φίλιππος, και οι πριγκίπισσες Θεοδώρα και Αλεξία αποχαιρέτησαν τον πατέρα τους σε ηλικία 82 χρόνων, με την εξόδιο ακολουθία να τελείται στη Μητρόπολη Αθηνών και την κηδεία του στο Τατόι, τα βασιλικά ανακτόρα στα οποία κείτονται οι γονείς του Κωνστνατίνου, Παύλος και Φρειδερίκη.

Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται η θλίψη του πρίγκιππα Φιλίππου, αλλά και των αδερφών του, ενώ ο επικήδειος λόγος του Παύλου συγκίνησε πολλούς. 250 ήταν τα άτομα που παρευρέθηκαν, ενώ ο Φελίπε και η Λετίθια της Ισπανίας είχαν αναχωρήσει για τη χώρα τους. Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος έφυγε από τη ζωή λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας, ενώ τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

«Κωνσταντίνε, Μεγαλειότατε, βασιλιά πατέρα μου. Για μας τα παιδιά και τα εγγόνια σου και για όλους όσους ήρθαν να σε αποχαιρετήσουν, αλλά και για όλους εκείνους που τιμούν την μνήμη σου και ήταν αδύνατον να είναι σήμερα μαζί σου. Δεν είναι όμως αυτό το τέλος πατέρα, θα ζεις πάντα στη σκέψη μας και στην καρδιά μας, όπως συμβαίνει σε κάθε ελληνική οικογένεια που χάνει ό, τι πιο αγαπητό και πολύτιμο έχει ένας άνθρωπο στη ζωή του. Στερήθηκες πολύ νωρίς τον πατέρα σου, τον αείμνηστο βασιλιά Παύλο, τον παππού μου. Τίμησες όπως πάντα την παρακαταθήκη του όταν ανέλαβες 18 χρόνων τον θρόνο. Σου είπε να αφιερώσεις τη ζωή σου στην ευτυχία της πατρίδας, να θυμάσαι πάντα ότι προτιμότερο είναι να υποφέρει ο βασιλεύς παρά ο λαός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παύλος.

Ο πρίγκιπας Νικόλαος δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη θλίψη του και τα δάκρυά του, καθώς συνόδευε τον πατέρα του στην τελευταία κατοικία του.

«Με βαθύτατη θλίψη η Οικογένεια ανακοινώνει ότι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και αδερφός, απεβίωσε εχθές 10 Ιανουαρίου 2023, νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο ‘ΥΓΕΙΑ’», είχε αναφέρει με επίσημη ανκοίνωση η οικογένεια.

πρίγκιπας Νικόλαος
βασίλισσα Σοφία
βασιλιάς κωνσταντίνος
βασίλισσα Άννα Μαρία-πρίγκιπας Νικόλαος-Μαρί Σαντάλ
πριγκίπισσα Ολυμπία
πρίγκιπας Φίλιππος-Νίνα Φλορ
πρίγκιπας Νικόλαος

photos: Ndp

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, , , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ