Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν οι γιοι του βασιλιά Κωνσταντίνου, πρίγκιπας Παύλος, πρίγκιπας Νικόλαος και πρίγκιπας Φίλιππος, ώστε να λάβουν ενημέρωση για την κηδεία του πατέρα τους.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι στην κηδεία του στο Τατόι θα την εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

«Με βαθύτατη θλίψη η Οικογένεια ανακοινώνει ότι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και αδερφός, απεβίωσε εχθές 10 Ιανουαρίου 2023, νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο ‘ΥΓΕΙΑ’. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την εξόδιο ακολουθία και την ταφή του», ανέφερε η οικογένεια μέσω του γραφείου του βασιλιά Κωνσταντίνου στην Ελλάδα.

O βασιλιάς Κωνσταντίνος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 χρόνων έπειτα από πολυοργανική ανεπάρκεια, ενώ μάλιστα τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας.

Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος πέθανε την Τρίτη έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του και τα παιδιά του, με την αδερφή του βασίλισσα Σοφία και την πριγκίπισσα Ειρήνη να επιστρέφουν στην Ελλάδα για να είναι κοντά του.

Ο Κωνσταντίνος ανέβηκε στον θρόνο το 1964 μετά το θάνατο του πατέρα του, βασιλιά Παύλου. Ωστόσο, θα κυβερνούσε για λιγότερο από μια δεκαετία μετά την κατάργηση της μοναρχίας και διεξήχθησαν δύο δημοψηφίσματα μετά την κατάργηση, ένα αμφισβητούμενο το 1973 και ένα δεύτερο το 1974.

βασιλιάς κωνσταντίνος
Αναχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου

photos: Ndp

Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σε θλίψη o Γουίλιαμ με τον θάνατο του νονού του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ