Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Επίσημο πορτραίτο  που τραβήχτηκε στα Ανάκτορα των Αθηνών

Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος παντρεύτηκε το Σεπτέμβρη του 1964 την Άννα Μαρία στον καθεδρικό ναό της Αθήνας και έγιναν το πιο νέο βασιλικό ζεύγος στον κόσμο αφού εκείνος ήταν 24 και η Άννα Μαρία μόλις 18!

Την γαμήλια τελετή παρακολούθησαν 1.200 προσκεκλημένοι, ανάμεσά τους 18 βασιλείς, 7 διάδοχοι θρόνων, 2 βασιλικοί σύζυγοι, 103 πρίγκιπες και πριγκίπισσες, καθώς και 20 δούκες και κόμητες.

Χιλιάδες κόσμου είχαν κατακλύσει τους δρόμους γύρω από την Μητρόπολη Αθηνών για να ευχηθούν στο ζευγάρι.

Οι λογαριασμοί στο instagram mariecgreekroyalfamily και andreas_megos δημοσιεύουν το τελευταίο  επίσημο πορτραίτο του νεαρού τότε βασιλιά ως εργένη!

Την φωτογραφία συνοδεύσει κείμενο στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Σεπτέμβριος του 1964. Μια φωτογραφία του νεαρού ερωτευμένου βασιλιά των Ελλήνων λίγες ημέρες πριν παντρευτεί την γυναίκα που αγάπησε και λάτρεψε έως το τέλος της ζωής του. Επίσημο πορτραίτο του Βασιλιά Κωνσταντίνου που τραβήχτηκε στα Ανάκτορα των Αθηνών δύο εβδομάδες πριν από το γάμο του με την Πριγκίπισσα Άννα-Μαρία της Δανίας, στις 18 Σεπτεμβρίου 1964.

Στο φόντο, πάνω από το τζάκι, ένα πορτραίτο του πατέρα του, Βασιλιά Παύλου Α. Το πορτραίτο αυτό ακολούθησε τη βασιλική οικογένεια σε όλα τα χρόνια της εξορίας στο Λονδίνο και μέχρι σήμερα παραμένει στη βασιλική κατοικία στην Αθήνα, πλάι σε ένα πορτραίτο της Βασίλισσας Φρειδερίκης.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ