Χιλιάδες άνθρωποι παρατάχθηκαν στους δρόμους καθώς η βασιλική σορός κατευθυνόταν προς τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ το απόγευμα της Τρίτης.

Παρά τη βροχή, μέλη του βρετανικού λαού θέλησαν να αποτίσουν τα σέβη τους στην αείμνηστη μονάρχη, με επευφημίες να αντηχούν καθώς περνούσε η βασιλική νεκροφόρα. Αρκετοί άνθρωποι κατέβασαν τις ομπρέλες τους ως ένδειξη σεβασμού, ενώ οι κάμερες των τηλεφώνων φώτιζαν τα πεζοδρόμια.

Στιγμιότυπο από βίντεο στο Youtube

Κάποιοι παρατηρητικοί από το πλήθος όμως αντιλήφθηκαν ότι η πομπή περιελάμβανε δύο νεκροφόρες. Η νεκροφόρα της βασίλισσας ήρθε πρώτη, μια κατά παραγγελία νέα νεκροφόρα που σχεδιάστηκε σε συνεννόηση μαζί της, για να επιτρέψει στο κοινό να βλέπει καθαρά το φέρετρό της.

Πλαισιώθηκε από αστυνομική συνοδεία και ακολουθήθηκε από πολλά αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου ενός που μετέφερε την κόρη της, την πριγκίπισσα Άννα. Ωστόσο, προς το τέλος της πομπής ήρθε ένα τελευταίο όχημα – μια δεύτερη, σχεδόν πανομοιότυπη, νεκροφόρα.

Θεωρείται ότι ένα αυτοκίνητο αντικατάστασης συμπεριλήφθηκε στην πομπή για πρακτικούς λόγους και ήταν σε κατάσταση αναμονής σε περίπτωση που χαλάσει η αρχική βασιλική νεκροφόρα. Το φέρετρο της βασίλισσας έφτασε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ λίγο μετά τις 8 το βράδυ. Ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του είχαν ταξιδέψει νωρίτερα την ίδια μέρα από τη Βόρεια Ιρλανδία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ