Στο «τελευταίο βασιλικό αντίο» στη μακροβιότερη μονάρχη της Γηραιάς Αλβιώνας στο Αββαείο του Ουέστμινστερ είχαν προσκληθεί 2.200 άτομα με τους 500 εξ αυτών να είναι αρχηγοί κρατών και βασιλείς άλλων χωρών.

Μπορεί οι προσκεκλημένοι να ήταν περισσότεροι στην περίπτωση της βασίλισσας Ελισάβετ σε αντίθεση με την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου όπου παρευρέθηκαν ελάχιστοι λόγω κορονοϊού, όμως τηρήθηκαν με επιμέλεια τα μέτρα ασφαλείας καθώς το Αββαείο έχει συγκεκριμένη χωρητικότητα.

Ωστόσο, δεν έλειψαν τα απρόοπτα καθώς ένα βασιλικό μέλος του οίκου της Δανίας νόσησε από κορονοϊό. Συγκεκριμένα, η βασίλισσα Margrethe Β’ της Δανίας βρέθηκε θετική στον COVID-19. Ο βασιλικός οίκος της Δανίας ανακοίνωσε τα νέα δύο ημέρες αφότου η πεθερά της πριγκίπισσας Μαρίας παρευρέθηκε στην κρατική κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο.

«Η HM The Queen βρέθηκε θετική στον COVID-19 χθες το απόγευμα και τώρα μένει στο Fredensborg Palace. Οι δραστηριότητες της Βασίλισσας αυτή την εβδομάδα ακυρώθηκαν», ανέφερε ο Βασιλικός Οίκος σε μια ανακοίνωση στις 21 Σεπτεμβρίου.

Η βασίλισσα Margrethe και ο μεγαλύτερος γιος της διάδοχος του θρόνου Φρειδερίκος ήταν μεταξύ των ξένων βασιλιάδων που ταξίδεψαν στο Λονδίνο για την κρατική κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου. Η 82χρονη Δανή μονάρχης και ο πρωτότοκός της κάθονταν στην πρώτη σειρά κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στο Westminster Μονή. Την ίδια μέρα, η βασίλισσα ταξίδεψε στο Γουίνδσορ, για να παρευρεθεί στην τελετή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Η βασίλισσα της Δανίας έστειλε τα συλλυπητήριά της στον Βασιλιά Κάρολο Γ’ μετά τον θάνατο της μητέρας του στις 8 Σεπτεμβρίου. «Βαθιά συγκινημένη από τη θλιβερή είδηση ​​του θανάτου της αγαπημένης σου μητέρας, στέλνω σε εσάς και την Καμίλα τις πιο θερμές σκέψεις και τις προσευχές μου. Η μητέρα σου ήταν πολύ σημαντική για μένα και την οικογένειά μου. Ήταν μια πανύψηλη προσωπικότητα μεταξύ των Ευρωπαίων μοναρχών και μια μεγάλη έμπνευση για όλους μας. Θα μας λείψει τρομερά», είπε η Δανή μονάρχης στο μήνυμά της στον Κάρολο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ