Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν γνωστό ότι λάτρευε τα άλογα και το αγαπημένο της άλογο είναι η Έμμα, το οποίο στάθηκε στα πλάγια όταν η σορός της βασίλισσας στο Γουίνδσορ πέρασε από μπροστά του, μετά τη λειτουργία στο Westminster.

Καθώς η βασιλική νεκροφόρα διένυε το δρόμο κατά μήκος του Long Walk μέσω του Windsor Park, το γυαλιστερό μαύρο άλογο της βασίλισσας, η Έμμα, στάθηκε στην άκρη του μονοπατιού και κατέπληξε τους πάντες με την ομορφιά της.

Η Έμμα είναι 24 ετών και εξακολουθεί να είναι δυνατή και εντυπωσιακή. Η βασίλισσα Ελισάβετ, άλλωστε, ήταν γνωστή για το πάθος της τόσο για τα άλογα όσο και για τις ιπποδρομίες. «Τα πάθη της βασίλισσας ήταν τα άλογα και τα σκυλιά. Οι αγώνες ήταν το πάθος που μοιράστηκε με το κοινό. Η βασίλισσα Ελισάβετ ήθελε να πηγαίνει στους στάβλους για να βλέπει άλογα να καλπάζουν το πρωί», είχε αποκαλύψει δημοσιογράφος του BBC.

βασίλισσα Ελισάβετ
Ιππεύει την Έμμα (photo: Getty Images)

Μάλιστα, σε άλλο σημείο, είχε αναφέρει για τη βασίλισσα Ελισάβετ: «Οι αγώνες ήταν κάτι ξεχωριστό για εκείνη και τους απολάμβανε πάρα πολύ». Ο έμπιστος σύμβουλός της -ο οποίος ήταν και σύμβουλός της για τα άλογά της-, Τζον Γουόρεν, αποκάλυψε τα τελευταία 24ωρα της, τα οποία περιλάμβαναν το μεγάλο της πάθος, την αγάπη της για τα άλογα.

«Ήταν σε υγιή ψυχική κατάσταση και σε τρομερή φόρμα. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ήταν ενεργή. Της άρεσε πολύ να έχει την οικογένειά της μαζί της και να μπορεί να μιλά για τα άλογά της και την αγάπη της γι’ αυτά μέχρι το τέλος».

Στις 5 Ιουνίου 1952, η βασίλισσα στο δρόμο για το πρώτο της Trooping the Color

Ο Τζον Γουόρεν αποκάλυψε επίσης ότι η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν χαρούμενη το απόγευμα της Τρίτης πριν από το θάνατό της, καθώς είχε μάθει ότι ένα από τα άλογά της είχε κερδίσει.

«Το βράδυ της Τρίτης ήταν σε πολύ καλή φόρμα, ήταν χαρούμενη που είχε ένα άλογο-νικητή, ενώ μιλούσε για τους πρωθυπουργούς που είχε συναντήσει. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η βασίλισσα πέθανε μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες. Όσο σοκαριστικό κι αν ήταν αυτό, είναι υπέροχο να γνωρίζουμε ότι έζησε μια μακρά και γεμάτη ζωή και ότι ήταν πιστή στο καθήκον της μέχρι το τέλος».

Γιατί συμβούλευαν τη βασίλισσα Ελισάβετ να μην παντρευτεί τον πρίγκιπα Φίλιππο

Το μέρος που γεννήθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ είναι πλέον διάσημο εστιατόριο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ