Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μπορεί να είναι ένα από τα πιο διάσημα κτίρια στον κόσμο, με τον μεγαλύτερο ιδιωτικό κήπο στο Λονδίνο και 829.000 τμ. χώρο, αλλά ποτέ δεν ήταν η αγαπημένη βασιλική κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ μπορεί να χρησιμοποίησε το παλάτι ως επίσημη κατοικία για το μεγαλύτερο μέρος της βασιλείας της, έχει αποκαλυφθεί όμως ότι δεν ήθελε ποτέ να μετακομίσει και ήλπιζε να παραμείνει στο Clarence House μετά την άνοδό της στον θρόνο. Κάτι που φυσικά δεν έγινε.

Μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα αναμένεται να μετακομίσουν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ τον επόμενο χρόνο. Ο Κάρολος έχει ήδη βάλει τις δικές του διακριτικές προσωπικές πινελιές στο ακίνητο.

Βασίλισσα Ελισάβετ

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ υπόκεινται, αυτήν τη στιγμή, σε εκτεταμένες ανακαινίσεις και εκσυγχρονισμό, με εκτιμώμενο κόστος 369 εκατομμύρια λίρες. Να σημειωθεί ότι διαθέτουν 775 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων 19 κρατικών δωματίων, 52 βασιλικών και ξενώνων, 92 γραφείων, 78 μπάνιων και 188 υπνοδωματίων για το οικιακό προσωπικό.

Εξοπλισμένο με παρεκκλήσι, ταχυδρομείο, εσωτερική πισίνα, καφετέρια προσωπικού, ιατρείο και κινηματογράφο, έχει όλα όσα μπορούμε να φανταστούμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ