Η βασίλισσα Ελισάβετ αναμένεται να κηδευτεί τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου και η εν λόγω περίσταση θα σηματοδοτήσει τη διακοπή μιας βασιλικής παράδοσης. Για πρώτη φορά μετά την κηδεία του Γεωργίου Γ’ το 1760, η βασιλική λειτουργία δεν θα πραγματοποιηθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Γουίνδσορ, αλλά θα τελεστεί στο Αβαείο του Westminster.

Η αλλαγή τοποθεσίας, μάλιστα, ίσως επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να παρευρεθούν στην κηδεία της μονάρχη, καθώς η αγάπη του βρετανικού λαού στο πρόσωπό της μεγάλη. Ο συνηθισμένος χώρος της βασιλικής κηδείας, το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, ήταν τοποθεσία για τις περισσότερες βασιλικές τελετές μέχρι τώρα, συμπεριλαμβανομένης της κηδείας του αείμνηστου πρίγκιπα Φίλιππου πέρυσι και του γάμου του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ.

Βασίλισσα Ελισάβετ

Ωστόσο, το παρεκκλήσι του Γουίνδσορ θα έχει τον ρόλο του στην κηδεία της βασίλισσας. Μετά τη λειτουργία στο Αβαείο του Westminister, η βασίλισσα Ελισάβετ θα ταφεί στο Μνημείο του St King George VI, όπου είναι θαμμένος ο πατέρας της, ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’, και η μητέρα της βασίλισσα Ελισάβετ, μαζί με την αδερφή της βασίλισσας, την πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

Όταν η κηδεία ολοκληρωθεί, ο σύζυγος της βασίλισσας, πρίγκιπας Φίλιππος, θα μεταφερθεί από το Βασιλικό Θόλο του Παρεκκλησιού του Αγίου Γεωργίου στο Μνημείο του Βασιλιά Γεώργιου ΣΤ’, όπου θα τοποθετηθεί μαζί με τη μονάρχη.

Μάλιστα, μια μαύρη πέτρινη πλάκα είναι τοποθετημένη στο πάτωμα του ιδιωτικού παρεκκλησίου και περιλαμβάνει τα ονόματα των γονιών της βασίλισσας Ελισάβετ, Γεωργίου ΣΤ’ και Ελισάβετ, με χρυσά γράμματα, συνοδευόμενα από τα χρόνια γέννησης και θανάτου του ζευγαριού. Η πλάκα παραμένει κενή κάτω από τα ονόματά τους, ώστε να προστεθεί το όνομα της βασίλισσας Ελισάβετ.

Βσίλισσα Ελισάβετ: Αυτοκράτορες και βασιλείς από όλον τον πλανήτη στην κηδεία της

Βασίλισσα Ελισάβετ 1926-2022: Μια ζωή αφιερωμένη στο καθήκον

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ