Αποκαλύφθηκαν τα τελευταία λόγια που η Βασίλισσα Ελισάβετ έγραψε στον σύζυγός της Πρίγκιπα Φίλιππο, του οποίου η κηδεία τελέστηκε το Σάββατο 17/4/2021.

Η μονάρχης τοποθέτησε ένα πολύ ιδιαίτερο στεφάνι στο φέρετρο του συζύγου της, στο οποίο υπήρχε ένα χειρόγραφο σημείωμα με λίγες λέξεις: «Στη μνήμη της αγάπης, Ελισάβετ». Το στεφάνι περιείχε λευκά κρινάκια, μικρά λευκά τριαντάφυλλα, λευκές φρέζιες, λευκά κεριά, μπιζέλια και γιασεμί.

Βασίλισσα Ελισάβετ Στεφάνι

Το στεφάνι της Βασίλισσας Ελισάβετ με το χειρόγραφο σημείωμα

Ο Δούκας του Εδιμβούργου απεβίωσε σε ηλικία 99 χρόνων, στις 9 Απριλίου 2021, ενώ ήταν παντρεμένος με την Βασίλισσα Ελισάβετ για 73 χρόνια. Αναπαύθηκε στις 17 Απριλίου 2021 σε μια ιδιωτική τελετή με μόνο 30 παρευρισκόμενους, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor.

Το φέρετρο ήταν καλυμμένο με βάση την προσωπική του αισθητική, με το σπαθί του να είναι τοποθετημένο στην κορυφή. Πριν από την κηδεία του, τα τέσσερα παιδιά του συμμετείχαν στην επίσημη πομπή, μαζί με τους Πρίγκιπες Γούιλιαμ και Χάρι, τον Πίτερ Φίλιπς τον Αντιναύαρχο Σερ Τιμ Λόρενς και τον Κόμη του Snowdon.

Διαβάστε επίσης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ