Η Βασίλισσα Ελισάβετ, αποχαιρέτησε τον αγαπημένο της σύζυγο έπειτα από 73 χρόνια κοινής πορείας, Πρίγκιπα Φίλιππο, το Σάββατο 17 Απριλίου.

Με το θάνατο του Πρίγκιπα Φίλιππου, σηματοδοτήθηκε μεταξύ άλλων και το τέλος του χαϊδευτικού ονόματός της, Lilibet, καθώς ο Πρίγκιπας, ήταν ο μοναδικός που την αποκαλούσε έτσι.

 


Ο Πρίγκιπας Φίλιππος, ήταν ο τελευταίος που αποκαλούσε τη Βασίλισσα Ελισάβετ, με το όνομα που είδε δώσει η ίδια στον εαυτό της, καθώς δεν μπορούσε να προφέρει το δικό της, όταν ήταν μικρή. Έτσι, εφηύρε το “Lilibet”.

H μοναξιά της βασίλισσας στο παρεκκλήσι, πριν ξεκινήσει η κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου. Η Ελισάβετ δεν συγκράτησε τα δάκρυα της για τον πολυαγαπημένο σύντροφό της.

 

Oι γονείς και οι παππούδες της, σύντομα είχαν υιοθετήσει το συγκεκριμένο χαϊδευτικό και μάλιστα ο πατέρας της Γεώργιος VI, κάποτε είχε πει: “Η Lilibet, είναι η περηφάνια μου και η Margaret η χαρά μου.”

 

H Ελισάβετ με την μικρότερη αδερφή της, Μαργαρίτα.


Σε ένα ευχαριστήριο σημείωμα στην γιαγιά της, η Βασίλισσα Mary, είχε γράψει: “Αγαπημένη μου γιαγιά, σε ευχαριστώ για το υπέροχο κουκλόσπιτο. Το αγαπώ πολύ και το έχω τοποθετήσει στην τραπεζαρία. Έχεις την αγάπη της Lilibet xxx”.

To συγκεκριμένο χαϊδευτικό όνομα, χρησιμοποιούταν από τους γονείς της Βασίλισσας Ελισάβετ και από τον σύζυγό της, ενώ κανείς από την βασιλική οικογένεια δεν την αποκαλεί έτσι.

Τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά της, έχουν άλλα χαϊδευτικά ονόματα για τη Βασίλισσα. Μάλιστα, ο Πρίγκιπας Charles τη φωνάζει “Μανούλα” και στην ομιλία του για τα 92α γενέθλια της Ελισάβετ, το είπε μπροστά στο κοινό, με την ίδια να γελάει μαζί με τους παρευρισκόμενους.

Οι Πρίγκιπες William και Harry την αποκαλούν “Γιαγιούλα” ενώ τα δισέγγονά της, George και Charlotte, την λένε “Gan-Gan” από το “Granny”.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ