Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο θυμός της για το όνομα της κόρης του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, Λίλιμπετ

Η βασίλισσα ήταν θυμωμένη και αναστατωμένη όταν άκουσε τον ισχυρισμό του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ ότι είχαν λάβει την ευλογία της να ονομάσουν την κόρη τους Λίλιμπετ, αποκαλύπτει ένα νέο βιβλίο.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Ρόμπερτ Χάρντμαν, ένα μέλος του προσωπικού ανέφερε ότι η αείμνηστη μονάρχης ήταν «τόσο θυμωμένη όσο δεν την είχα δει ποτέ» αφού το ζευγάρι δήλωσε δημόσια ότι «υποστηρίζει» την απόφασή τους να χρησιμοποιήσουν το παιδικό της όνομα.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Νέο βιβλίο αποκαλύπτει την οργή της για πρίγκιπα Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ
Βασίλισσα Ελισάβετ: Νέο βιβλίο αποκαλύπτει την οργή της για πρίγκιπα Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ

Είναι ένα απόσπασμα από μια συναρπαστική νέα βιογραφία – Charles III: New King, New Court. Το Inside Story, που κυκλοφόρησε αποκλειστικά στην Daily Mail.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν καλωσόρισαν το κοριτσάκι τους τον Ιούνιο του 2021, επιβεβαιώνοντας ότι είχαν επιλέξει να το αποκαλούν Lilibet Diana.

Η Λίλιμπετ ήταν το στοργικό παρατσούκλι της βασίλισσας που προήλθε από όταν ήταν νεαρή κοπέλα. Πιστεύεται ότι προέκυψε επειδή η νεαρή πριγκίπισσα Ελισάβετ δεν μπορούσε να προφέρει σωστά το όνομά της.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο θυμός της για το όνομα της κόρης του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, Λίλιμπετ
Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο θυμός της για το όνομα της κόρης του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, Λίλιμπετ

Χρησιμοποιήθηκε μόνο από μια χούφτα άτομα που βρίσκονταν πιο κοντά στη βασίλισσα. Οι γονείς της ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’ και η μητέρα της, βασιλομήτωρ Ελισάβετ του Ηνωμένου Βασιλείου, η αείμνηστη αδερφή της πριγκίπισσα Μαργαρίτα, ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος και μερικοί φίλοι.

Υπήρχαν εικασίες εκείνη την εποχή για το αν ο Χάρι και η Μέγκαν είχαν ζητήσει άδεια από την Ελισάβετ. Το BBC είπε ότι είχε ενημερωθεί από μια πηγή στο παλάτι ότι η βασίλισσα δεν είχε ρωτηθεί, ενώ άλλα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι όταν το ζευγάρι την κάλεσε, δεν ένιωθε σε θέση να πει «όχι».

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος των Sussexes επέμεινε ότι το ζευγάρι δεν θα είχε χρησιμοποιήσει το όνομα αν η βασίλισσα δεν ήταν «υποστηρικτική». 

Μια δήλωση ανέφερε: «Ο δούκας μίλησε με την οικογένειά του πριν από την ανακοίνωση – στην πραγματικότητα η γιαγιά του ήταν το πρώτο μέλος της οικογένειας που τηλεφώνησε.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνομιλίας, μοιράστηκε την ελπίδα τους να ονομάσουν την κόρη τους Lilibet προς τιμήν της. Αν δεν την υποστήριζε, δεν θα είχαν χρησιμοποιήσει το όνομα.»

Γράφοντας στο βιβλίο του, ο κ. Χάρντμαν είπε ότι ένα μέλος του προσωπικού «υπενθύμισε ιδιωτικά ότι η Ελισάβετ ΙΙ ήταν «τόσο θυμωμένη όσο δεν την είχα δει ποτέ» το 2021 αφού οι Σάσεξ ανακοίνωσαν ότι τους είχε δώσει την ευλογία της να βαφτίσουν την κόρη τους «Lilibet», το παιδικό ψευδώνυμο της βασίλισσας».

Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν θυμωμένη και αναστατωμένη όταν άκουσε τον ισχυρισμό του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ ότι είχαν λάβει την ευλογία της να ονομάσουν την κόρη τους Λίλιμπετ
Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν θυμωμένη και αναστατωμένη όταν άκουσε τον ισχυρισμό του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ ότι είχαν λάβει την ευλογία της να ονομάσουν την κόρη τους Λίλιμπετ

«Το ζευγάρι στη συνέχεια έστειλε προειδοποιήσεις για νομικές ενέργειες εναντίον οποιουδήποτε τολμούσε να πει το αντίθετο, όπως είχε κάνει το BBC. Ωστόσο, όταν οι πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προσπάθησαν να συμμετάσχουν στο παλάτι για να υποστηρίξουν την εκδοχή τους για τα γεγονότα, απορρίφθηκαν. Για άλλη μια φορά , ήταν μια περίπτωση όπου «οι αναμνήσεις μπορεί να ποικίλλουν».

Σε άλλο σημείο του βιβλίου, ο κ. Χάρντμαν γράφει επίσης για τη σχέση του Χάρι με τα μέλη της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα του, του βασιλιά Καρόλου.

 Παραθέτει έναν φίλο που δηλώνει: «Φυσικά ο βασιλιάς είναι εξαιρετικά λυπημένος για τον Χάρι και τη Μέγκαν, αλλά υπάρχει μια αίσθηση αγανάκτησης. Έκανε ό,τι μπορούσε και τώρα είναι βασιλιάς, υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα που πρέπει να σκεφτεί.

Δοκίμασε να ακούσει. Τώρα απλώς λέει: “Δεν θέλω να ξέρω ποιο είναι το πρόβλημα. Απλώς συνεχίζω τη ζωή μου”.»

Φωτογραφίες: Αρχείο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ, , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ