Μετά από 18 μήνες μια βασιλική παράδοση πραγματοποιείται στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και οι τουρίστες και θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας έχουν λόγο να χαίρονται.

Συγκεκριμένα, λοιπόν, η αλλαγή της φρουράς πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα (23/8/2021) στην κατοικία της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο, ενώ είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται η τελετή μετά την πανδημία που ξέσπασε, ωστόσο η Βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται στο Balmoral στη Σκωτία.

Οι φρουροί του 1ου τάγματος Coldstream έλαβαν την τιμή να πραγματοποιήσουν την πρώτη τελετή με την Παλαιά Φρουρά να φεύγει από το Παλάτι του Σεντ Τζέιμς, ενώ η Νέα Φρουρά φεύγει από τους στρατώνες του Ουέλινγκτον προς το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου η τελετή ξεκινά στις 11 το πρωί.

Τα τραγούδια που σάλπιζαν από το συγκρότημα των φρουρών του Coldstream προς τιμή των Ολυμπιακών επιτευγμάτων της Βρετανίας περιλάμβαναν το χρυσό του Spandau Ballet’s, το Ολυμπιακό Θέμα, Άρματα της Φωτιάς και το One Moment in Time της Whitney Houston.

Ο λοχίας Garrison, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την επιστροφή της τελετής, δήλωσε: «Πέρασε πολύς καιρός. Έχοντας κατά νου έχουν περάσει 18 μήνες από την τελευταία φορά που κάναμε μια τελετουργική αλλαγή της φρουράς (στο παλάτι του Μπάκιγχαμ), υπήρξε φοβερή σκληρή δουλειά και προετοιμασία. Οι ολυμπιακοί αγώνες επιλέχθηκαν ως “φόρος τιμής στην επιτυχία των Ολυμπιονικών μας, για τους οποίους είμαστε απίστευτα περήφανοι».

Η Αλλαγή Φρουράς πραγματοποιείται στο προαύλιο του Buckingham Palace κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή και είναι δωρεάν για το κοινό.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές συμβουλές, η αλλαγή Φρουράς στο Κάστρο του Ουίνδσορ ξανάρχισε επίσης τον περασμένο μήνα και πραγματοποιείται Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.

Η τελετή αναβλήθηκε καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας σύμφωνα με τις κυβερνητικές συμβουλές για αποφυγή μαζικών συγκεντρώσεων.

Οι φρουροί έχουν προστατευμένους βασιλιάδες, βασίλισσες και βασιλικά παλάτια από το 1656. Η τελετή Αλλαγής Φρουράς πραγματοποιήθηκε αρχικά στο Παλάτι του Whitehall, το οποίο ήταν η επίσημη κατοικία του κυρίαρχου στο Λονδίνο μέχρι το 1689. Στη συνέχεια, όταν το Δικαστήριο μετακόμισε στο Παλάτι του Αγίου Τζέιμς, η τελετή πραγματοποιήθηκε εκεί.

Αφού η βασίλισσα Βικτώρια μετακόμισε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ το 1837, η φρουρά της βασίλισσας παρέμεινε στο παλάτι του Αγίου Τζέιμς, με ένα απόσπασμα που φρουρούσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπως και σήμερα.

Ενώ το παλάτι του Μπάκιγχαμ είναι η επίσημη κατοικία της βασίλισσας στο Λονδίνο, εκείνη ζει στο κάστρο του Ουίνδσορ από το ξέσπασμα της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ