Ανακοίνωση εξέδωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ. Σύμφωνα με τη ανακοίνωση οι ιατροί της αειθαλούς μονάρχη εξετάζοντας τη ανησύχησαν για την υγεία της και έκριναν ότι πρέπει να συνεχίσουν να την παρακολουθούν στενά. «Μετά από μία περαιτέρω αξιολόγηση της βασίλισσας Ελισάβετ το πρωί της Πέμπτης, οι ιατροί της ανησύχησαν για την υγεία της και συνέστησαν στενή ιατρική παρακολούθηση. Η βασίλισσα βρίσκεται στο Balmoral», αναφέρει η ανακοίνωση.

H 96χρονη μονάρχης συνέχιζε μέχρι τώρα να συμμετέχει ενεργά σε δημόσιες εκδηλώσεις και να ασκεί τα βασιλικά της καθήκοντα.
Νωρίτερα φέτος, αναγκάστηκε να μειώσει τις υποχρεώσεις της καθώς είχε αρκετά κινητικά προβλήματα.

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ

Δεκέμβριος του 2003: Η βασίλισσα Ελισάβετ υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης ενός σχισμένου χόνδρου στο αριστερό της γόνατο. Ακολούθησε μια παρόμοια επέμβαση στο δεξί γόνατο.

Μάρτιος του 2013: Νοσηλεύτηκε με προβλήματα στο στομάχι της.

Μάιος του 2021: Αναγκάστηκε να μην παρευρεθεί στην Remembrance Sunday στο κέντρο του Λονδίνου, έπειτα από διάστρεμμα στην πλάτη της.

Οκτώβριος του 2021: Η βασίλισσα πέρασε ένα βράδυ στο νοσοκομείο καθώς υποβαλλόταν σε “προληπτικές εξετάσεις”, ανέφερε τότε το Παλάτι.

Φεβρουάριος του 2022: Προσβλήθηκε από τον Covid-19 και υπέστη ήπια συμπτώματα που έμοιαζαν με κρυολόγημα. Από τη διάγνωσή της με Covid-19, αναγκάστηκε να ακυρώσει ή να περιορίσει ορισμένες εκδηλώσεις.

Δεν παρευρέθηκε σε όλους τους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο του Ιουνίου – σηματοδοτώντας τα 70 χρόνια της στον θρόνο – και έχασε τα κρατικά εγκαίνια του Κοινοβουλίου τον προηγούμενο μήνα λόγω κινητικών προβλημάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ