Διάγγελμα προς τον βρετανικό λαό εν μέσω της πανδημίας του κορονοιού, απηύθυνε η βασίλισσα Ελισάβετ. Στο μήνυμά που μεταδόθηκε την Κυριακή, 5 Απριλίου, στις 10 ώρα Ελλάδος, η 93χρονη μονάρχης εμψύχωσε τον βρετανικό λαό.

https://www.instagram.com/p/B-nDQbJHOmv/?igshid=1vp467omdvqlh

 

Το διαγγελμα

«Σας μιλώ γιατί γνωρίζω ότι διανύουμε μια περίοδο με απίστευτες προκλήσεις.  Είναι μια περίοδος διακοπής της ζωής μας στην χώρα μας: μιας διακοπής που έφερε οικονομικές δυσκολίες και τεράστιες αλλαγές στην καθημερινή ζωή όλων μας», ανέφερε η βασίλισσα Ελισάβετ.

Στη συνέχεια η 93χρονης μονάρχης ευχαρίστησε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην μάχη κατά του κορονοιού και εκείνους που χωρίς να σκεφτούν τον εαυτό τους, συνεχίζουν να εργάζονται εκεί έξω για το κοινό καλό. «Όλοι εκτιμούμε την κάθε ώρα σκληρής δουλειάς που μας βοηθάει να πλησιάσουμε στη στιγμή που θα επιστρέψουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς», ανέφερε η βασίλισσα Ελισάβετ.

«Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όσους μένουν στο σπιτι τους, προστατεύοντας τους ευάλωτους ανθρωπους και σώζοντας πολλές οικογένειες από τον πόνο που νιώθουν όσοι έχουν ήδη χάσει  δικούς τους ανθρώπους», πρόσθεσε.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως αν μείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι, θα ξεπεράσουμε αυτή την ασθένεια».

Και συνεχίζει: «Εύχομαι τα χρόνια που θα έρθουν όλοι να είναι υπερήφανοι για τον τρόπο που απαντήσαμε σε αυτή την πρόκληση. Και εκείνοι που θα έρθουν μετά από εμάς να πουν ότι αυτή η γενιά των Βρετανών ήταν η πιο δυνατή από όλες. Τα χαρακτηριστικά της αυτοπειθαρχίας, της ηρεμίας και της συναδελφικότητας συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν αυτή τη χώρα.  Η υπερηφάνεια είναι για το ποιοι είμαστε τώρα, όχι για το παρελθόν μας, αλλά αυτή η υπερηφάνεια καθορίζει το παρόν μας και το μέλλον μας».

Τόνισε δε ότι αυτές οι ημέρες που διανύει το Ηνωμένο Βασίλειου, οι επόμενες γενιές θα τις θυμούνται ως μια έκφραση του εθνικού πνεύματος του Ηνωμένου Βασίλειου.

«Έχουμε ακόμα πολλά να υπομείνουμε αλλά θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Θα συναντηθούμε με τους φίλους μας, θα συναντηθούμε με τις οικογένειές μας, θα συναντηθούμε ξανά» κατέληξε η βασίλισσα.

Το μαγνητοσκοπημένο διάγγελμα της 93χρονης μονάρχη χαρακτηρίζεται ως «ιστορικό» καθώς είναι το τέταρτο στα 68 χρόνια που η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται στην εξουσία. Η τελευταία φορά ήταν το 2002, όταν πέθανε η βασιλομήτωρ και η προτελευταία το 1997 όταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα, έχασε τη ζωή της, στο τροχαίο δυστύχημα που σόκαρε τον πλανήτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!