Η Βασίλισσα Ελισάβετ και η Guardian ήρθαν σε μια άτυπη διαμάχη, καθώς η εφημερίδα προσέφυγε στο Εφετείο τον περασμενο Ιούλιο, αφού η απόφαση δικαστή να αποκλείσει τον Τύπο από ακρόαση που αφορούσε στη διαθήκη του Πρίγκιπα Φίλιππου δεν τη βρήκε σύμφωνη.

Ωστόσο, η μονάρχης έχει κάθε λόγο να χαίρεται αφού προς το παρόν η διαθήκη του Δούκα του Εδιμβούργου παραμένει κλειστή και η Guardian έχασε τον αγώνα της, αφού το δικαστήριο έκρινε πως δεν είναι η στιγμή για κάτι τέτοιο. Η ακρόαση συνέβη σε μια ευαίσθητη στιγμή και δεν θα υπήρχε προστασία αν δημοσιευόταν στα μέσα ενημέρωσης.

Βασιλισσα Ελισάβετ

Οι δικαστές ανέφεραν πως “ο νόμος είναι ίσος και για τη Βασιλική οικογένεια, αλλά δεν αντιμετωπίζουν όλες τις οι καταστάσεις το ίδιο“.

Οι κανόνες επιτρέπουν σε ορισμένες περιπτώσεις οι διαθήκης να αποκρύπτεται από τη δημόσια σφαίρα. Ο δικαστής εφάρμοσε σωστά το νόμιμο αυτό κριτήριο στην υπόθεση αυτή“, γνωστοποίησαν.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών το 2021, στο μόλις μήνες πριν γίνει 100 χρόνων. Η Βασίλισσα Ελισάβετ κάθισε μόνη της στην κηδεία του, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει τον χαμό του.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το σημαντικής σημασίας δώρο που έλαβε για τον Πρίγκιπα Φίλιππο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ