Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα επισκέφθηκαν την Υόρκη την Τετάρτη, όταν ένας διαδηλωτής τους πέταξε αυγά, τα οποία ωστόσο δεν βρέθηκαν πάνω τους. Ο μονάρχης βρέθηκε στην Υόρκη και αποκαλύφθηκε το εντυπωσιακό άγαλμα προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία είχε πραγματοποιήσει επίκεψη στην πόλη το 2012.

Ένα βίντεο δείχνει την αντίδραση του βασιλιά Καρόλου όταν συνειδητοποίησε τι συνέβαινε, καθώς και τα πρώτα λόγια που είπε. Στο απόσπασμα, φαίνεται ότι ο μονάρχης συνειδητοποίησε ότι υπήρχε πρόβλημα μόλις άκουσε το πρώτο ράγισμα του αυγού δίπλα στο δεξί του πόδι.

Ο βασιλιάς Κάρολος κοιτάζει το ραγισμένο αυγό πριν συνεχίσει να δίνει τα χέρια με τους ηγέτες της πόλης, ενώ είπε: «Ας ξεφύγουμε από τον δρόμο». Ο Κάρολος έδειχνε μπερδεμένος με τα πλήθη να αποδοκιμάζουν δυνατά τον διαδηλωτή, ο οποίος συνελήφθη. Την Τετάρτη, ωστόσο, η αστυνομία είπε ότι ο 23χρονος φοιτητής αποφυλακίστηκε.

Ο βασιλιάς Κάρολος συνέχισε την επίσκεψή του στην Υόρκη, ενώ μαζί με την Καμίλα παρευρέθηκε στα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, του πρώτου αγάλματος που δημιουργήθηκε μετά τον θάνατό της.

βασίλισσα ελισάβετ

«Η αείμνηστη βασίλισσα ήταν πάντα σε εγρήγορση για την ευημερία του λαού της καθόλη τη διάρκεια της ζωής της. Τώρα η ίδια θα παρακολουθεί αυτό που θα γίνει η Πλατεία της Βασίλισσας Ελισάβετ για τους επόμενους αιώνες», είπε στην ομιλία του ο μονάρχης. Το γλυπτό είναι μήκους 2 μέτρων, βάρους 1,1 τόνων και κατασκευασμένο από ασβεστόλιθο λεπίνης από τη Γαλλία.

Το άγαλμα της βασίλισσας Ελισάβετ σχεδιάστηκε από τον Ρίτσαρντ Μπόσονς και αποτιει φόρο τιμής στη ζωή της μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Bασιλιάς Κάρολος: H αλλαγή που έκανε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ μετά το θάνατο της μητέρας του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ