Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τη βρετανική βασιλική οικογένεια σε ειδική επιμνημόσυνη δέηση στο Windsor για τη μνήμη του βασιλιά Κωνσταντίνου.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσαν ότι η Αυτού Μεγαλειότητα θα δώσει το παρών  στην Ακολουθία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου.

Βασίλισσα Καμίλα
Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει στο μνημόσυνο τη βρετανική βασιλική οικογένεια

Τη λειτουργία θα τελέσει ο κοσμήτορας του Ουίνδσορ, ο Δρ Κρίστοφερ Κόξγουορθ, και θα παρευρεθούν ξένες βασιλικές οικογένειες και άλλοι προσκεκλημένοι ενώ σύσσωμη η ελληνική βασιλική οικογένεια θα δώσει το παρών.

βασιλιάς Κωνσταντίνος
Η ελληνική βασιλική οικογένεια στην κηδεία του βασιλιά Κωνσταντίνου

Ο Κωνσταντίνος πέθανε σε ηλικία 82 ετών, στις 10 Ιανουαρίου 2023, μετά από προβλήματα υγείας. Κηδεύτηκε στο βασιλικό κοιμητήριο στο Τατόι, με πολλούς βασιλικούς να παρευρίσκονται στην κηδεία του στην Αθήνα.

βασιλιάς Κωνσταντίνος
Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος και η πρίγκιπας Γουίλιαμ στη βάφτιση του πρίγκιπα Κωνσταντίνου Αλέξιου

Ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο, ήταν δεύτερος ξάδερφος του Κωνσταντίνου. Η σχέση της βρετανικής βασιλικής οικογένειας με την ελληνική παραμένει στενή μέχρι σήμερα.

Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν ένας από τους νονούς του πρίγκιπα Γουίλιαμ και ο Γουίλιαμ αργότερα έγινε νονός του πρώτου εγγονού του Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνου-Αλέξιου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΚΑΜΙΛΑ, , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ