Η βασίλισσα Λετίθια έχει εξαιρετικές σχέσεις με την πριγκίπισσα Κέιτ και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, με τις δύο κυρίες να έχουν χαρίσει μοναδικές στιγμές στον φωτογραφικό φακό.

Μάλιστα, όταν η Λετίθια και ο Φελίπε συναντιούνται με τη βρετανική βασιλική οικογένεια τούς προσφωνούν διαφορετικά.

Η Κάθριν, Κέιτ, πριγκίπισσα της Ουαλίας, πρώην δούκισσα του Cambridge (όλα τα ονόματα με τα οποία είναι γνωστή η πριγκίπισσα Κέιτ στο Ηνωμένο Βασίλειο) όταν συναντιέται με το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας, ονομάζεται «Καταλίνα».

Αν και στα αγγλικά τα ονόματα των Ισπανών βασιλέων δεν μεταφράζονται (ο βασιλιάς Φελίπε δεν γίνεται βασιλιάς Φίλιππος), στην αντίστροφη περίπτωση όλα επιτρέπονται!

H πριγκίπισσα Κέιτ και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ
H πριγκίπισσα Κέιτ και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ

Στο μεταξύ, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ γίνεται «Πρίνσιπε Γκιγιέρμο» και το ίδιο ισχύει και για τα τρία τους παιδιά. Ο Πρίγκιπας Τζορτζ μεταφράζεται σε «Χόρχε», ενώ η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Λούις γίνονται «Καρλότα» και «Λουίς» αντίστοιχα.

Βασίλισσα Λετίθια
H βασίλισσα Λετίθια σε πρόσφατη έξοδο

Το ίδιο ισχύει και για την Αυτού Μεγαλειότητα. Ο βασιλιάς Κάρολος έχει έναν επίσημο τίτλο, που είναι αρκετά μεγάλος. Συγκεκριμένα, τιτλοφορείται «Κάρολος Γ’, με τη χάρη του Θεού, του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας και των άλλων βασιλείων και εδαφών του, Βασιλιάς, Επικεφαλής της Κοινοπολιτείας, Υπερασπιστής της Πίστεως».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΛΕΤΙΘΙΑ, , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ