Βασίλισσα Λετίθια: Σπάει μια παράδοση στον βασιλικό οίκο και γράφει Ιστορία 

Έρχονται μεγάλες αλλαγές στον ισπανικό βασιλικό οίκο. Για πρώτη φορά στην ιστορία, θα υπάρχει γυναίκα επικεφαλής της Γραμματείας της βασίλισσας.

Βασίλισσα Λετίθια: Σπάει μια παράδοση στον βασιλικό οίκο και γράφει Ιστορία 


Επιβεβαιώθηκε ότι η βασίλισσα Λετίθια προσέλαβε μια κρατική δικηγόρο, την Μαρία Ντόλορες Οκάνια Μαδρίδ (María Dolores Ocaña Madrid), μια κρατική δικηγόρος, ως δεξί της χέρι.

Η María Dolores Ocaña Madrid, 51 ετών, είναι αυτή τη στιγμή Επικεφαλής Νομικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Παιδείας αλλά θα αντικαταστήσει τον Χοσέ Μανουέλ Ζουλέτα, Δούκα του Άμπραντες, (José Manuel Zuleta, Duke of Abrantes) ο οποίος κατείχε τη θέση την τελευταία δεκαετία. 

Φωτογραφήθηκε προηγουμένως με τη βασίλισσα στα εγκαίνια του Παγκόσμιου Κέντρου Υγιεινής Διατροφής, στη Βαλένθια το 2019. Η ανάληψη της θέσης από τη María Dolores θα ξεκινήσει επίσημα στις 30 Απριλίου.

Εν τω μεταξύ, ο José Manuel Zuleta, 63 ετών, είναι γιος του Χοσέ Μανουέλ δε Ζουλέτα δε Ρεάλε και Καρχαβαλ (José Manuel de Zuleta de Reales y Carvajal), 13ου Δούκα του Άμπραντες και της Βιρτζίνια Αλεχάντρο και Γκαρθία. 

Εισήχθη στη Στρατιωτική Ακαδημία το 1979, αποφοιτώντας με τον βαθμό του υπολοχαγού το 1984. Ο José Manuel Zuleta, ξεκίνησε να εργάζεται για τον βασιλικό οίκο στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και εντάχθηκε στο γραφείο του τότε πρίγκιπα Φελίπε το 2007 για να βοηθήσει την τότε πριγκίπισσα Λετίθια.

Λίγο αφότου ο Φελίπε έγινε βασιλιάς το 2014, ο José Manuel Zuleta διορίστηκε επικεφαλής της Γραμματείας της βασίλισσας Λετίσια.

Και όλο αυτό έρχεται αφότου ο Camilo Villarino έγινε επικεφαλής του βασιλικού οίκου τον Ιανουάριο, μετά την αποχώρηση του επί μακρόν ιδιωτικού γραμματέα του βασιλιά Φελίπε μετά από 30 χρόνια.

Είναι μια χρονιά ορόσημο για τον βασιλιά Φελίπε και τη βασίλισσα Λετίθια, καθώς ετοιμάζονται να γιορτάσουν την 20η επέτειο του γάμου τους στις 22 Μαΐου και τη δέκατη επέτειο από την άνοδο του Φελίπε στο θρόνο στις 19 Ιουνίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΛΕΤΙΘΙΑ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ