Βασίλισσα ΛετίθιαΒασιλιάς Φελίπε: Μια μέρα που την χαρακτήρισε η καταρρακτώδης βροχή αλλά δεν χάλασε τον γάμο τους πριν 20 χρόνια 

Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια γιορτάζουν σήμερα την 20η επέτειό τους. Εκείνη η μέρα, 22 Μαΐου 2004, ξημέρωσε με όλους να κοιτάζουν τον ουρανό. Η Μαδρίτη δεν είναι βροχερή πόλη, αλλά η βροχή εκείνη την ημέρα ήταν καταρρακτώδης. 

Ο τότε πρίγκιπας της Αστούριας έφτασε στον καθεδρικό ναό της Αλμουντένα (Almudena) αγκαζέ με την μητέρα του,  βασίλισσα Σοφία, και έτσι ξεκίνησε μια μέρα που γράφτηκε στην ιστορία: Ο γάμος του διαδόχου και ο πρώτος κρατικός γάμος που γιορταζόταν στην Ισπανία για σχεδόν έναν αιώνα. 

Εκπρόσωποι 38 βασιλικών Οίκων, 15 αρχηγοί κρατών και πρόεδροι κυβερνήσεων, πρωθυπουργοί, εκπρόσωποι του κόσμου του πολιτισμού και του αθλητισμού, συνολικά, 1.200 καλεσμένοι

Η Letizia Ortiz Rocasolano περιόδευσε τους δρόμους της Μαδρίτης με μια Rolls-Royce Real Phantom IV συνοδευόμενη από τον πατέρα της, επίσης δημοσιογράφο Χεσούς Ορτίθ. 

Καθυστέρησαν την άφιξή τους κατά 25 λεπτά, ελπίζοντας ότι η βροχή θα τους έδινε ανάσα και θα επέτρεπε στη βασίλισσα Λετίθια να περπατήσει τη διαδρομή που συνδέει το Βασιλικό Παλάτι και τον Καθεδρικό Ναό της Santa María la Real de la Almudena, αλλά αυτό δεν συνέβη. Η νύφη κατέληξε να φτάσει με αυτοκίνητο στην πόρτα του ναού…

Ο βασιλιάς Φελίπε, τότε πρίγκιπας της Αστούριας με την επίσημη στολή  διοικητή του Στρατού, περίμενε τη νύφη στο εσωτερικό της εκκλησίας.

Εκείνη την ημέρα είπε μια φράση που έμεινε στην ιστορία, ειδικά επειδή δεν συνηθίζεται να μιλάει για τα συναισθήματά του: «Δεν μπορώ και δεν θέλω να το κρύψω, είναι προφανές, είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος…»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΦΕΛΙΠΕ, , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ