Η γνωριμία, η σχέση και ο γάμος τους θα μπορούσε να γίνει ταινία. Η βασίλισσα Μάξιμα και ο βασιλιάς Γουλιέλμος γιορτάζουν 22 χρόνια γάμου. Ένας γάμος που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στην Ολλανδία.

Η Μάξιμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αργεντινή, προτού μετακομίσει στη Νέα Υόρκη, όπου εργάστηκε ως τραπεζίτης επενδύσεων υψηλών προδιαγραφών, δουλεύοντας 16 ώρες την ημέρα.

Συνάντησε τον πρίγκιπα τότε της Ολλανδίας Γουλιέλμο-Αλέξανδρο σε ένα πάρτι στην Ισπανία, χωρίς να γνωρίζει ποιος είναι ο άντρας απέναντι της, καθώς εκείνος κράτησε μυστική την ταυτότητα του.

Όταν δήλωσε τη βασιλική του ιδιότητα, εκείνη σκέφτηκε ότι ήταν ένα αστείο.

Το γεγονός ότι η Μάξιμα αγνοούσε το γενεαλογικό του δέντρο, ωστόσο, δεν φαινόταν να μειώνει τη σχέση τους καθώς δύο εβδομάδες αργότερα ο Γουλιέλμος ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να τη συναντήσει.

Τον επόμενο χρόνο, τον Μάιο του 2000, η Μάξιμα μετακόμισε για να εργαστεί στο Γραφείο Αντιπροσωπείας της Deutsche Bank στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο.

Λίγο μετά τη μετακόμιση, το 2001, ο Γουλιέλμος έκανε πρόταση γάμου στη Μάξιμα, ενώ έκανε πατινάζ σε μια λίμνη κοντά στο Huis ten Bosch Palace. Ο επικείμενος γάμος έγινε πεδίο εθνικής αντιπαράθεσης στην Ολλανδία και ήταν πολλοί εκείνοι που αντιδρούσαν στο να γίνει η Μάξιμα μέλος της βασιλικής οικογένειας, καθώς ο πατέρας της υπήρξε υπουργός Γεωργίας στο στρατιωτικό καθεστώς του στρατηγού Χόρχε Ραφαέλ Βιδέλα, κατά τη διάρκεια του οποίου 30.000 άνθρωποι πέθαναν στην Αργεντινή.

Το ολλανδικό κοινοβούλιο, προκειμένου να εγκρίνει το γάμο, ερεύνησε το παρελθόν του πατέρα της καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η μελλοντική βασίλισσα δεν γνώριζε τίποτα για τις πολεμικές φρικαλεότητες.

Η διαμάχη παραλίγο να οδηγήσει τον βασιλιά Γουλιέλμο να αποκηρύξει τον θρόνο για να εξασφαλίσει ότι θα μπορούσε να είναι με τη Μάξιμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού Hello!, το 2016.

Αλλά η ολλανδική βασιλική οικογένεια στάθηκε στο πλευρό της Μάξιμα, με τη βασίλισσα Βεατρίκη να υπερασπίζεται με πάθος τη μελλοντική νύφη της, ακόμη και να την συμπεριλαμβάνει σε επίσημες βασιλικές.

Τελικά, ο γάμος έγινε χωρίς την παρουσία των γονιών της Μάξιμα, στις 2 Φεβρουαρίου του 2002 το ζευγάρι με πολιτικό γάμο, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε ο θρησκευτικός στο Ναό Νιούε Κερκ του Άμστερνταμ. Έτσι η Μάξιμα πήρε τότε τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ολλανδίας, πριγκίπισσα της Οράγγης-Νασσάου.

Ο βασιλιάς Γουλιέλμος απείλησε πως θα αποκηρύξει τον θρόνο για να εξασφαλίσει ότι θα μπορούσε να είναι με τη Μάξιμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού Hello!, το 2016.
Ο βασιλιάς Γουλιέλμος απείλησε πως θα αποκηρύξει τον θρόνο για να εξασφαλίσει ότι θα μπορούσε να είναι με τη Μάξιμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού Hello!, το 2016. photo: Instagram koninklijkhuis

Η Μάξιμα απευθύνθηκε στον Ιταλό σχεδιαστή Valentino για να δημιουργήσει το χειμερινό νυφικό της. Το φόρεμά της κόστισε 225.000 δολάρια και χρειάστηκαν 25 άτομα και τέσσερις μήνες για να το δημιουργήσουν χρησιμοποιώντας 12 διαφορετικούς τύπους δαντέλας.

Το φόρεμα της είχε μανίκια μήκους τριών τετάρτων, κομψή λαιμόκοψη και μια ουρά μήκους πέντε μέτρων. Στην τελετή η Μάξιμα φόρεσε την Pearl Button Tiara, μια τιάρα με μακρά ιστορία στην ολλανδική βασιλική οικογένεια – η βάση της φέρεται να χρονολογείται από το 1800 και στο παρελθόν είχαν φορέσει η βασίλισσα Τζουλιάνα, η βασίλισσα Βεατρίκη και η πριγκίπισσα Μάργκριετ.

Το πέπλο της Μάξιμα τλελος ήταν φτιαγμένο από μεταξωτό τούλι point d’esprit και κεντημένο στο χέρι με μοτίβα λουλουδιών. Το μπουκέτο της αποτελούνταν από λευκά τριαντάφυλλα, γαρδένιες, καΙ κρίνα της κοιλάδας.

Μάξιμα και Γουλιέλμος είναι τώρα μαζί 22 χρόνια και έχουν δημιουργήσει μια πολύ όμορφη οικογένεια με τρεις κόρες. Τις πριγκίπισσες Αικατερίνη Αμαλία, Αλεξία  και Αριάδνη. Πλέον η Αμαλία είναι 21 ετών (7 Δεκεμβρίου 2003), η Αλέξια είναι 19 (26 Ιουνίου 2005) και η μικρότερη της οικογένειας, η Αριάδνη είναι 17 (10 Απριλίου 2007).

Η Ολλανδική βασιλική οικογένεια.photo: Instagram koninklijkhuis
Η Ολλανδική βασιλική οικογένεια. photo: Instagram koninklijkhuis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ