Βασίλισσα Σοφία: Δεν έχει ξεχάσει τις ελληνικές συνήθειες με τις οποίες μεγάλωσε

Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, μπορεί να ζει στην χώρα της Ιβιρικής χερσονήσου για περισσότερα από 60 χρόνια αλλά δεν έχει ξεχάσει την ελληνική της καταγωγή και τις συνήθειες που απέκτησε στη χώρα μας!

Η Doña Sofia (Δόνια Σοφία) όπως την αποκαλούν οι Ισπανοί, προέδρευσε της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ισπανικού Ινστιτούτου Queen Sofía (βασίλισσα Σοφία), το οποίο είναι αφιερωμένο στην προώθηση του πολιτισμού, της ιστορίας και των εθίμων του ισπανόφωνου κόσμου στις Ηνωμένες Πολιτείες και αντίστροφα.

Η βπίτιμη βασίλισσα βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία του Ιδρύματος Ramón Areces στη Μαδρίτη για να προεδρεύσει της ετήσιας συνεδρίασης του Queen Sofía που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Χαλαρή και χαμογελαστή, ως συνήθως, η μητέρα του βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε έφτασε στην εκδήλωση φορώντας ένα μπλε τζάκετ Klein από την Escada, την αγαπημένη της μάρκα ρούχων. 

Το είχε συνδυάσει με μια μπλούζα σε πράσινους, μπλε και κίτρινους τόνους. Ένα basic μαύρο παντελόνι, μποτάκια πλατφόρμα και φαρδύ τακούνι και μια τσάντα ολοκλήρωσαν το στυλ που επέλεξε.

Κοιτώντας τα κοσμήματα της βασίλισσας Σοφίας, βλέπουμε ότι έχει επιλέξει σκουλαρίκια σε μπλε τόνους. Μέχρι τώρα όλα είναι φυσιολογικά και κατανοητά από όλους. 

Φοράει όμως στο λαιμό της κοσμήματα που μόνο ένας Έλληνας μπορεί να καταλάβει τη σημασία τους!

Ανάμεσα σε δώδεκα διαφορετικά κομμάτια, διακρίνουμε ένα κολιέ γεμάτο ελληνικά μάτια, διαφορετικών χρωμάτων για να κρατάει μακριά της «το κακό το μάτι».

Βασίλισσα Σοφία: Δεν έχει ξεχάσει τις ελληνικές συνήθειες με τις οποίες μεγάλωσε
Βασίλισσα Σοφία: Δεν έχει ξεχάσει τις ελληνικές συνήθειες με τις οποίες μεγάλωσε

Μάλιστα η βασίλισσα Σοφία έχει περάσει αυτή τη συνήθεια και στην νύφη της βασίλισσα Λετίθια η οποία στο παρελθόν έχει εντοπιστεί να φοράει κοσμήματα – ματάκια!

Πέρα από το πολύχρωμο κόσμημα – ματάκι η βασίλισσα Σοφία φορά επίσης τρεις διαφορετικούς χριστιανικούς σταυρούς που κρέμονται από το λαιμό της. Η βασίλισσα Σοφία είναι πολύ πιστή Χριστιανή, αλλά ταυτόχρονα προληπτική, επομένως οι σταυροί μπορούν να εξυπηρετήσουν και τους δύο σκοπούς, ως ένδειξη της πίστης της στον Θεό και ως φυλαχτό.

Φωτογραφίες: instagram/casarealdeespana – GettyImages

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΟΦΙΑ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ