Η ισπανική βασιλική οικογένεια βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου Τύπου όταν πριν από έξι χρόνια, η βασίλισσα Λετίσια, σύζυγος του βασιλιά Φελίπε, εμφανίστηκε να συγκρούεται με την πεθερά της, βασίλισσα Σοφία, στη λειτουργία του Πάσχα.

Σε μια στιγμή που καταγράφηκε από τις κάμερες φάνηκαν να διαφωνούν με αφορμή μια φωτογραφία, το 2018.

Συγκεκριμένα μετά την πασχαλινή λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Πάλμα Ντε Μαγιόρκα η βασίλισσα Σοφία θέλησε να βγάλει μια φωτογραφία με τις εγγονές της, την πριγκίπισσα Λεονόρ, τότε 17 ετών, και την ινφάντα Σοφία, τότε 15 ετών.

Η βασίλισσα Λετίθια στάθηκε μπροστά στις κάμερες, μπλοκάροντας το πλάνο. Στη συνέχεια, η Λετίθια έβγαλε άκομψα και με ένταση το χέρι της πεθεράς της από τον ώμο της ινφάντα Σοφίας. Οι δύο γυναίκες μοιράστηκαν μια σύντομη τεταμένη συνομιλία προτού εμφανιστεί ο βασιλιάς Φελίπε να παρέμβει, με τον Χουάν Κάρλος να παρακολυθεί πραγματικά έκπληκτος.

Το βίντεο της δραματικής στιγμής έγινε viral και πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο, ενώ οι συζητήσεις γύρω από τις σχέσεις των δύο γυναικών κόπασαν εβδομάδες μετά. Το στιγμιότυπο φάνηκε να φέρνει στο φως μια υποβόσκουσα ένταση που, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, υπήρχε μεταξύ των δύο ισχυρών γυναικών.

Όταν ο Φελίπε, τότε ως πρίγκιπας της Αστούριας και διάδοχος του θρόνου, ανακοίνωσε τον αρραβώνα του με τη Λετίθια Ορτίθ, πρώην δημοσιογράφο σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό, τον Νοέμβριο του 2003, φαινόταν ότι η βασίλισσα Σοφία είχε πάρει υπό την προστασία της τη μελλοντική νύφη της.

Τα δημοσιεύματα της εποχής ανέφεραν ότι η Σοφία είχε «υιοθετήσει» την αρραβωνιαστικιά του γιου της μαθαίνοντας την το πρωτόκολλο, ενώ η Λετίθια επαινούσε δημόσια τη μέλλουσα πεθερά: «Από εδώ και στο εξής, και όλο και περισσότερο, θα ενσωματωθώ πλήρως σε αυτή τη νέα ζωή με τις ευθύνες που τη συνοδεύουν, με σηματοδότη το ανεκτίμητο παράδειγμα της βασίλισσας» είχε πει.

Σύμφωνα με την El País, ο ερχομός των κορών του Φελίπε και της Λετίθια, της πριγκίπισσας Λεονόρ και Σοφίας, το 2005 και το 2007, αντίστοιχα, σηματοδότησε μια καμπή στη σχέση τους.

«Η άφιξη των κοριτσιών ενίσχυσε τη θέση της Λετίθια, η οποία μέχρι τότε ήταν πια εξοικειωμένη με τον τρόπο λειτουργίας του παλατιού και έτοιμη να επιβάλει αλλαγές», ανέφερε ρεπορτάζ της εποχής.

Η βασίλισσα ήταν πρακτική γιαγιά (οι δύο οικογένειες ζούσαν κοντά σε διαμερίσματα του παλατιού), αλλά έγινε σαφές ότι αυτή και η Λετίθια είχαν διαφορετικές συνήθειες και πρακτικές.

Το ρεπορτάζ συνέχιζε: «Η Σοφία είχε συνηθίσει να επισκέπτεται τα κορίτσια κάθε τόσο, συχνά χωρίς να ενημερώνει, μέχρι που έγινε σαφές ότι δεν ήταν ευπρόσδεκτη, δεδομένου ότι η παρουσία της διέκοπτε τη ρουτίνα των νεαρών κοριτσιών και τις σχολικές τους υποχρεώσεις».

Τον Ιούνιο του 2014, ο Χουάν Κάρλος παραιτήθηκε υπέρ του γιου του και ο Φελίπε και η Λετίθια έγιναν βασιλιάς και βασίλισσα της Ισπανίας. Αν και η σχέση μεταξύ της Λετίθια και της Σοφίας παρουσιαζόταν θετική δημόσια, το περιστατικό στην Πασχαλινή Λειτουργία το 2018 έδειξε ότι υπήρχε σύγκρουση μέσα στην οικογένεια.

Παρόλα αυτά, η ισπανική βασιλική οικογένεια φαίνεται να έχει πια συμφιλιωθεί. Ο Φελίπε, η Λετίθια και η Σοφία εμφανίζονται τακτικά δημόσια μαζί με τους ρόλους να είναι πια εμφανώς διακριτοί, αν και η βασίλισσα Σοφία εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο σκληρά εργαζόμενα μέλη της ισπανικής βασιλικής οικογένειας και ιδιαίτερα αγαπητή στο λαό της Ισπανίας.

Μαζί τις είδαμε και στην κηδεία του αδελφού της Σοφίας, του βασιλιά Κωνσταντίνου, πέρσι στην Αθήνα, όπου είδαμε την Λετίθια, να κρατάει το χέρι της βασίλισσας Σοφίας, για να της προσφέρει παρηγοριά και συμπαράσταση.

Η βασίλισσα Σοφία αγκαζέ με τη βασίλισσα Λετίθια
MADRID, SPAIN – MAY 25: (L-R) Paloma Rocasolano, Princess Sofia, Queen Sofia, Queen Letizia of Spain, Crown Princess Leonor of Spain and Jesus Ortiz arrive for the confirmation of Princess Sofia of Spain at the Asuncion de Nuestra Señora Church in the municipality of Aravaca on May 25, 2023 in Madrid, Spain. (Photo by Carlos Alvarez/Getty Images)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ