Το στυλ των γαλαζοαίματων είναι γεμάτο ενδυματολογικούς κώδικες, κανόνες και παραδόσεις – οι οποίοι δεν αλλάζουν ούτε στο πένθος. Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ την Πέμπτη, η βασιλική οικογένεια και οι θαυμαστές της αναμένουν την κηδεία της που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου.

Εκεί θα βρίσκονται όλες οι βασιλικές κυρίες, ανάμεσά τους η Kate Middleton και η Megharn Markle – όμως, τι θα φορέσουν σε μία τόσο σημαντική ημέρα.

Το μαύρο χρώμα δεν μπορεί να λείπει από τις εμφανίσεις τους όμως υπάρχει και κάτι ακόμα που φοριέται παραδοσιακά στην κηδεία κάποιου σημαντικού προσώπου, που είναι το πένθιμο, μαύρο βέλο.

Παραδοσιακά, το μαύρο βέλο, φοριέται μόνο σε κηδείες μοναρχών αλλά το συγκεκριμένο χρώμα, στα ρούχα θεωρείται απόλυτα σωστό ενώ δείχνει σεβασμό προς τους ανθρώπους που έχασαν το αγαπημένο τους πρόσωπο. Επίσης, εκτός από συμβολικό είναι και πρακτικό καθώς φοριέται από τους ανθρώπους που πενθούν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο. Συνήθως, είναι φτιαγμένο από δαντέλα ή τούλι ή κάποιο λεπτό διχτυωτό ύφασμα που επιτρέπει σε αυτόν που το φοράει να βλέπει μέσα από αυτό.

Το βέλο προσφέρει ιδιωτικότητα και συμβαδίζει με την παράδοση. (Getty Images/Ideal Image)

Η βασίλισσα Victoria πέρασε 40 χρόνια φορώντας μαύρα για να τιμήσει το σύζυγό της, πρίγκιπα Albert.

H βασίλισσα Ελισάβετ με την χήρα Wallis Simpson και τη Βασιλομήτωρ στην κηδεία του πρίγκιπα Edward. (Getty Images/Ideal Image)

Ο πρακτικός σκοπός του βέλου είναι για να καλύπτει το πρόσωπο εκείνου που το φοράει, προσφέροντάς του ιδιωτικότητα ώστε να μπορεί να κλάψει και να πενθήσει. Για τα δημόσια πρόσωπα όπως είναι οι γαλαζοαίματοι, προστατεύει από τους φωτογράφους.

Πριγκίπισσα Άννα (Getty Images/Ideal Image)

Στις 9 Απριλίου του 2021, όταν έφυγε από τη ζωή ο πρίγκιπας Φίλιππος, η βασίλισσα Ελισάβετ εξέφρασε την επιθυμία της η βασιλική οικογένεια να τηρήσει πένθος δύο εβδομάδων. Ο ανώτερος αξιωματούχος του παλατιού είχε δηλώσει: “θα φορεθεί πένθιμο βέλο όπου χρειάζεται”.

H τότε Δούκισσα του Cambridge, Kate Middleton, φόρεσε βέλο στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου.

Εκτός από τo πένθιμο βέλο και το παραδοσιακό μαύρο, το military φόρεμα είναι επίσης μια σωστή επιλογή για κηδεία στα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Είναι σύνηθες μόνο τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που κατέχουν στρατιωτικό βαθμό να φορούν στρατιωτική ενδυμασία σε κρατικές περιστάσεις, μια παράδοση που ισχύει από τον 19ο αιώνα.

Είτε μακρύ είτε κοντό, με δαντέλα ή δίχτυ, μπορούμε να περιμένουμε σίγουρα τις βασιλικές κυρίες με total black σύνολο και βέλο για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ