Οι προετοιμασίες συνεχίζονται για την μεγάλη ημέρα της στέψης του βασιλιά Καρόλου στις 6 Μαΐου. Αυτή η ημέρα όμως είναι ξεχωριστή και οι σκέψεις των μελών της βρετανικής βασιλικής οικογένειας είναι στην αείμνηστη βασίλισσα.

Στις 6 Φεβρουαρίου το 1952 η βασίλισσα Ελισάβετ είχε ανέβει στο βρετανικό θρόνο μετά το θάνατο του πατέρα της, βασιλιά Γεωργίου ΣΤ΄. Την ημέρα εκείνη η πριγκίπισσα τότε Ελισάβετ ήταν στην Κένυα, με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο και έφυγε αιφνιδίως για να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο με τον θάνατο του πολυαγαπημένου της πατέρα.

Η στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ έλαβε χώρα στις 2 Ιουνίου το 1953, στο Αββαείο του Westminster, εκεί όπου θα γίνει και η στέψη του Καρόλου. Περισσότεροι από 27 εκατομμύρια άνθρωποι είδαν σε ζωντανή σύνδεση τη στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ στο BBC. Μάλιστα, είχαν εκτοξευτεί οι ενοικιάσεις τηλεοράσεων τη συγκεκριμένη ημέρα. Η στέψη της Ελισάβετ ήταν πρώτο θέμα διεθνώς.

Ο Κάρολος θα στεφθεί με κάθε επισημότητα βασιλιάς οκτώ μήνες μετά τον θάνατο της μητέρας του, η οποία απεβίωσε στις 8 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 96 ετών. Η στέψη θα πραγματοποιηθεί προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι, του προκαθήμενου της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Στέμμα θα φορέσει και η βασιλική σύζυγος Καμίλα, όπως έχει γίνει γνωστό.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα θα φτάσουν στο αβαείο του Ουέστμινστερ με τη βασιλική πομπή και αφότου ολοκληρωθεί η τελετή στέψης θα επιστρέψουν στο παλάτι για να χαιρετήσουν από το μπαλκόνι το πλήθος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ