Ήταν αληθινά συγκινητική, σεμνή, γεμάτη ανθρωπιά, πλημμυρισμένη από έντονα συναισθήματα η εκδήλωση που σηματοδότησε την έναρξη των επετειακών εορτασμών για τη συμπλήρωση των τριάντα χρόνων από την ίδρυσή του «Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο – ΕΛΠΙΔΑ».

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τα αποθεραπευμένα παιδιά της “ΕΛΠΙΔΑΣ’, που έδωσαν το δικό του φωτεινό μήνυμα

 

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης κατά την άφιξή τους στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης

Η πρώην Γενική Διευθύντρια της, UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα

Η Πρώτη Κυρία της Κύπρου, Άντρη Αναστασιάδη

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη υποδέχθηκε στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου τον Προέδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τη σύζυγό του, Σίσσυ Παυλοπούλου, την Πρώτη Κυρία της Κύπρου, Άντρη Αναστασιάδη, την πρώην Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα, εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων, της Εκκλησίας, του επιχειρηματικού, διπλωματικού, καλλιτεχνικού, επιστημονικού και δημοσιογραφικού κόσμου, οι οποίοι έδωσαν το «παρών» για να τιμήσουν την «ΕΛΠΙΔΑ» αλλά και την ίδια για τα τριάντα χρόνια προσφοράς τους στην ελληνική κοινωνία.

Η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη

Ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος

Ο ιδρυτής του Εθνικού Ινστιτούτου Ογκολογίας της Γαλλίας, καθηγητής, Νταβίντ Καγιάτ

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα με ευχές για τα τριάντα χρόνια της “ΕΛΠΙΔΑΣ”

Ο Νίκος Χαζτηνικολάου στο βήμα

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά

Την εκδήλωση αλλά και τη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη αγκάλιασαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο τριάντα από τα χιλιάδες αποθεραπευμένα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», τα οποία ανέβηκαν στη σκηνή κρατώντας τριάντα φωτεινά μπαλόνια, γεμάτα ελπίδα και φως, που συμβόλιζαν τα τριάντα χρόνια της «ΕΛΠΙΔΑΣ», με σκοπό να ευχαριστήσουν την «ΕΛΠΙΔΑ» και την κυρία Βαρδινογιάννη.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στο βήμα

Συγκινημένη η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το 30ό μπαλόνι, να τους αγκαλιάσει όλους και να αφήσουν εν τέλει όλοι μαζί τα μπαλόνια στον έναστρο ουρανό! «Θυμάμαι καθένα από τα παιδιά της “ΕΛΠΙΔΑΣ” με το μικρό του όνομα και τη δική του ιστορία. Καθένα τους τόσο ξεχωριστό! Όλοι μαζί όμως ήταν πάντοτε η δύναμή μας διδάσκοντάς μας ότι και το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό. Άλλωστε, οι περισσότεροι από σας εδώ βιώσατε μαζί μου όλη αυτή την πορεία, κι αυτό το πετύχαμε όλοι μαζί. Αυτό που με κάνει να χαμογελώ και δίνει στην καρδιά μου τη μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι πως η “ΕΛΠΙΔΑ” ένωσε τον ελληνικό λαό! Κι εκεί ταπεινά υποκλίνομαι στον ανώνυμο Έλληνα που προσφέρει ακόμα και από το υστέρημά του. Είμαι πραγματικά υπερήφανη να βλέπω ότι κάθε μέρα η “ΕΛΠΙΔΑ” μεγαλώνει και μεταδίδεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας», ανέφερε στην ομιλία της ευχαριστώντας θερμά όλους τους προσκεκλημένους, καθώς και όσους βοήθησαν αυτά τα τριάντα χρόνια στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Άντρη Αναστασιάδη, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Νατάσα Καραμανλή, Αλέξανδρος Καραμανλής

Δημήτρης Αβραμόπουλος, Βίβιαν Αβραμοπούλου

Φώφη Γεννηματά, Ανδρέας Τσούνης

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Μαριάννα Γουλανδρή – Λαιμού

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Νίκος Χατζηνικολάου, Κρίστη Τσολακάκη

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Αλέξανδρος και Νατάσα Καραμανλή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μίλησε για το μεγάλο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» χαρακτηρίζοντάς το «κάστρο ανθρωπισμού και αλληλεγγύης». Από την πλευρά της, η Πρώτη Κυρία της Κύπρου τόνισε: «Η ανιδιοτελής άοκνη δράση που ανέπτυξαν διαχρονικά όλοι οι φίλοι του Συλλόγου παραμένοντας ταγμένοι στον αγώνα της καταπολέμησης των αιματολογικών και ογκολογικών νοσημάτων της παιδικής και εφηβικής ηλικίας έκανε εκατοντάδες παιδιά να αισθανθούν πως δεν είναι μόνα στη δική τους καθημερινή, προσωπική μάχη δίνοντάς τους το θάρρος, τη δύναμη και την ελπίδα προκειμένου να παλέψουν και εν τέλει να καταφέρουν να βγουν νικητές από τη δοκιμασία… Χάρη στη Μαριάννα, η οποία χαρακτηρίζεται από έμφυτη ευαισθησία και αλληλεγγύη, αστείρευτα αποθέματα εθελοντισμού, ανθρωπιάς και αγάπης, μέσα από την απόλυτα συνειδητοποιημένη, ψυχή τε και σώματι αφιέρωση της ζωής της, τις προσωπικές και οικονομικές της δεσμεύσεις και προσπάθειες, τα παιδιά με καρκίνο μπορούν πραγματικά να ελπίζουν».

Πρίγκιπας Νικόλαος. Βασίλισσα Άννα – Μαρία, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης, Τζόφρι Πάιατ,Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Μέρι Πάιατ

Χαιρετισμούς απηύθυναν κατά τη διάρκεια της βραδιάς όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, ενώ γραπτό χαιρετισμό απέστειλε η Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Όντρεΐ Αζουλέ: «Είμαι ευγνώμων στην κυρία Βαρδινογιάννη για την αφοσίωση που επιδεικνύει στα καθήκοντά της, τόσο ως Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO όσο και ως Προέδρου της “ΕΛΠΙΔΑΣ”, για όλες τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει προκειμένου να σταθεί στο πλευρό των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους. Αυτό το έργο συμβαδίζει απόλυτα με τους σκοπούς της UNESCO για προώθηση της ευημερίας αντρών και γυναικών, και κυρίως παιδιών, μέσω της αλληλεγγύης». Παρούσα ήταν επίσης η πρώην Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα, η οποία ανέφερε στην ομιλία της: «Ο Σύλλογος ξεκίνησε ως μια πραγματική ελπίδα, αλλά πια είναι ένα όνειρο που έχει γίνει αληθινό. Ένα όνειρο της κυρίας Βαρδινογιάννη, αλλά και ένα όνειρο για χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους εντός και εκτός Ελλάδας. Κι αυτό αξίζει το σεβασμό και το θαυμασμό μας».

Θοδωρής Μισόκαλος, Ελένη Μενεγάκη

Δήμητρα Σιγάλα, Γιώργος Βαρδινογιάννης, Ευάγγελος και Δέσποινα Αποστολάκη

Κάτια Ζυγούλη, Σάκης Ρουβάς

Μαρέβα Μητσοτάκη

Άρης Αντσακλής, Άννα Παναγιωταρέα, Ζέττα Αντσακλή

Ζέτα Μακρυπούλια, Μιχάλης Χατζηγιάννης

Ηλίας Κρασσάς, Βίκυ Καγιά

Έλενα Μακρή

Χαρά και Βασίλης Καίσαρης

Κρατερός Κατσούλης, Κατερίνα Καραβάτου

Όλγα Κεφαλογιάννη, Μάνος Πενθερουδάκης

Σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη ημέρα, ο Σύλλογος αποφάσισε να ανακοινώσει τη συνεργασία του με το Εθνικό Ινστιτούτο Ογκολογίας της Γαλλίας τιμώντας τον ιδρυτή του, καθηγητή Νταβίντ Καγιάτ, έναν από τους κορυφαίους ογκολόγους παγκοσμίως. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε στον καθηγητή την ύψιστη διάκριση του Συλλόγου, το Βραβείο Ανθρωπιστικής Πρωτοπορίας. Για το σπουδαίο Γάλλο επιστήμονα και το έργο του μίλησε ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος. Αμέσως μετά ο καθηγητής Καγιάτ πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία της βραδιάς με τίτλο «Καρκίνος: Τι έχουμε μάθει;». Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα μουσικό κλείσιμο-έκπληξη που ενθουσίασε τους καλεσμένους. Ο «Αγγελιοφόρος της ΕΛΠΙΔΑΣ» Σάκης Ρουβάς και ο «Καλλιτέχνης για την ΕΛΠΙΔΑ» Μιχάλης Χατζηγιάννης, συνοδευόμενοι από την παιδική χορωδία «Μανώλης Καλομοίρης», υπό τη διεύθυνση του Νίκου Μαλλιάρα, τραγούδησαν για την «ΕΛΠΙΔΑ». Αμέσως μετά η ταλαντούχα Σοφία Μανουσάκη ερμήνευσε το τραγούδι που συνέθεσε ειδικά για τα τριάντα χρόνια της «ΕΛΠΙΔΑΣ» ο διεθνούς φήμης πιανίστας και συνθέτης Στέφανος Κορκολής, με τίτλο «Αγκαλιάζουμε το Μέλλον Μαζί», σε στίχους της Ρεβέκκας Ρούσση. Στο πιάνο ήταν ο Σάββας Ρακιντζάκης, ενώ και τη Σοφία Μανουσάκη συνόδεψε μουσικά η παιδική χορωδία. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος και πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, Νίκος Χατζηνικολάου.

Σάσα Σταμάτη, Μιχάλης Κεφαλογιάννης

Έλλη Κοκκίνου

Γιώργος και Μαρίνα Πατούλη

Νίκος Ευαγγελάτος, Τατιάνα Στεφανίδου

Γιάννης και Βάλια Μώραλη

Ρούλα Λεβέντη, Γιώργος Ντάβλας

Μιχάλης Χατζηγιάννης επί σκηνής

Σάκης Ρουβάς επί σκηνής

Σοφία Μανουσάκη

 

Από τη Τζοβάννα Βλαχάβα

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ