Σε ανακοινώσεις προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για την περίοδο των εορτών.

Όπως ανέφερε, η μείωση του ιικού φορτίου είναι αργή και συγκρίνοντας το δεύτερο με το πρώτο lockdown η κινητικότητα είναι μεγαλύτερη κατά 20%. Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι ο μέσος όρος ημερήσιων κρουσμάτων είναι 1.609, έναντι 2.574 που ήταν στο διάστημα από 12 έως 18 Νοεμβρίου.

Υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχεία καθώς αυξάνονται οι άδειες κλίνες ΜΕΘ, ενώ υπάρχει και μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Ωστόσο με τόσο μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ. Με αυτά τα δεδομένα η επάνοδος στην κανονικότητα θα πρέπει να γίνει με ασφάλεια.

Έτσι κατόπιν των εισηγήσεων των ειδικών, μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου και έως τις 6 το πρωί θα μείνουν κλειστά τα εστιατόρια, τα σχολεία, τα δικαστήρια, οι αθλητικές δραστηριότητες (έκτος από τη σούπερ λιγκ), τα χιονοδρομικά κέντρα και τα καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης. Επίσης ισχύει η απαγόρευση από νομό σε νομό, οι συναθροίσεις και οι μετακινήσεις τη νύχτα. Παράλληλα, παραμένουν σε ισχύ οι διατάξεις για την τηλεργασία και την ατομική άθληση έως τρία άτομα. Για τη λειτουργία των εκκλησιών, τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο, ο κ. Πέτσας είπε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες.

Διαβάστε περισσότερα στο The Toc

 

Διαβάστε επίσης:

Είναι οριστικό: Από του χρόνου ανοίγουν τα σχολεία και οι χώροι διασκέδασης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ