Το πλαίσιο έναρξης της λειτουργίας για τη νέα σχολική χρονιά ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η έναρξη θα γίνει με αυξημένα μέτρα προστασίας. Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί βάσει των στατιστικών στοιχείων που υπάρχουν σήμερα ενώ θα επικαιροποιούνται όταν αυτό κριθεί αναγκαίο. Ως ενδεχόμενη έναρξη των μαθημάτων θεωρείται η 7η Σεπτεμβρίου όμως αυτό θα ανακοινωθεί επίσημα την 1η Σεπτεμβρίου και εφόσον εκτιμηθούν τα τότε δεδομένα.

Τα σχολεία, σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας, θα λειτουργήσουν με όλους τους μαθητές στην τάξη με χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους εκτός από την ώρα φαγητού ενώ δεν προβλέπεται η χρήση μάσκας στα διαλείμματα τα οποία θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες για κάθε τάξη.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλες τις σχολικές τάξεις, στο νηπιαγωγείο αλλά και στα Μέσα μεταφοράς των μαθητών. Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική και στους εκπαιδευτικούς ενώ θα διατίθεται δωρεάν όπως και σε όλους τους μαθητές. Θα ακολουθηθεί ειδική λειτουργία κυλικείων, δεν θα πραγματοποιούνται σχολικές εκδρομές και οι επισκέψεις σε μουσεία θα γίνονται ανά τμήματα. Ενθαρρύνεται η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και δεν θα γίνουν οι σχολικοί αθλητικοί διαγωνισμοί.

Αναφορικά με τις απουσίες, δικαιολογούνται αν:

– νοσεί ο μαθητής ή ο εκπαιδευτικός ή κάποιος στο σπίτι όπου μένει ο μαθητής.

– ο μαθητής ανήκει σε ομάδα αυξημένου κίνδυνου κάτι που θα αποδεικνύεται με απαραίτητη βεβαίωση

-ο εκπαιδευτικός ανήκει σε ομάδα αυξημένου κίνδυνου και διαθέτει βεβαίωση γιατρού. Τότε θα παρέχει τηλεκπαίδευση σε μαθητές που μένουν σπίτι

Στους εργαζόμενους γονείς προβλέπεται ειδική μέριμνα για άδεια ειδικού σκοπού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Σε περίπτωση που θα κλείνει το τμήμα λόγω κρούσματος θα ακολουθεί ιχνηλάτηση ενώ αν κλείσει η σχολική μονάδα όλα τα παιδιά θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ