Ο Δημήτρης Κοντομηνάς έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης (10/3) σε ηλικία 83 ετών, και η είδηση αυτή βύθισε αρκετό κόσμο στη θλίψη.

Η αδερφή του Κίττυ μίλησε στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” και ήταν συγκλονισμένη, όπως είναι λογικό, από τον χαμό του αδερφού της: «Σήμερα το είπα. Πολύ σύντομα είπα θα γίνει. Με πήραν χαράματα τηλέφωνο. Με πήρε τηλέφωνο ο ανιψιός μου, που είναι γιατρός. Είχα μία διαίσθηση τη νύχτα, είδα ένα πολύ περίεργο όνειρο και είπα “πάει  σήμερα φεύγει”».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε για την απώλεια του Δημήτρη Κοντομηνά: «Δυόμιση χρόνια νοσηλευόταν. Ξεκουράστηκε, παρακαλούσα όλον τον καιρό τον Θεό… Έλεγα Θεέ μου, αν τον αγαπάς πάρ΄τον γιατί ταλαιπωρείται και δεν καταλαβαίνει και τίποτα. Ήμασταν αγαπημένα, δεμένα αδέρφια. Κάθε νύχτα με έπαιρνε τηλέφωνο πριν κοιμηθεί και του έλεγα “λεβέντη μου, κούκλε μου”. Μας είχαν μεγαλώσει πολύ καλά οι γονείς μας».

Τον Δημήτρη Κοντομηνά αποχαιρέτησε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha

Πολυσχιδής επιχειρηματίας, κορυφαία επιχειρηματική φυσιογνωμία, ο Δημήτρης Κοντομηνάς έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 82 ετών. Aπό τους πρωτοπόρους επιχειρηματίες της χώρας, ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1960, είχε ασχοληθεί ενεργά με πολλές επιχειρήσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και η κορυφή ήταν πάντα ο στόχος του. Καινοτόμος, διορατικός, μαχητικός, υπήρξε αναμφισβήτητα μια ηγετική προσωπικότητα, ένας χαρισματικός άνθρωπος του επιχειρείν και ένας ισχυρός παίκτης στη σκακιέρα των media. Ήταν ο επιχειρηματίας που έβαλε τον θεμέλιο λίθο στην επιτυχημένη πορεία του Alpha.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου του 1939 και μεγάλωσε στην Ακαδημία
Πλάτωνος. Αρχικά εργάστηκε ως ασφαλιστής στην American Life (ALICO), ενώ το 1969 ίδρυσε μαζί με
τον Αλέξανδρο Ταμπουρά την ασφαλιστική εταιρία Interamerican, βάζοντας τα θεμέλια της ιδιωτικής ασφάλισης, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλα τα Βαλκάνια.

Είχε επίσης δραστηριοποιηθεί στον τραπεζικό τομέα ενώ αξιοσημείωτη ήταν η προσφορά του και στον χώρο της υγείας, με την ίδρυση της Ευρωκλινικής Αθηνών και Παίδων, προσφέροντας περίθαλψη υψηλού επιπέδου σε γονείς και παιδιά. 

Το 2009 απέκτησε την Village Roadshow Operations και την Village Films τις ελληνικές θυγατρικές του Αυστραλέζικου ψυχαγωγικού κολοσσού, Village Roadshow. Στην πλούσια επιχειρηματική του δράση του περιλαμβάνεται και η ενασχόλησή του με τον Άρη Θεσσαλονίκης.

Η πορεία του στην κορυφή ήταν ιλιγγιώδης. Εκείνος όμως δεν ξέχασε ποτέ από πού ξεκίνησε. Συμμετείχε ενεργά σε ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ενώ η φιλανθρωπική του δράση και το έργο του είχαν αναγνωριστεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, την Μητρόπολη της Χαλκηδόνας, την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και το Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας.

Συλλέκτης έργων τέχνης και σπάνιων βιβλίων, υπήρξε θεματοφύλακας της τέχνης και του πολιτισμού. Μέρος της συλλογής των βιβλίων του είχε φιλοξενηθεί στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, στην Αθήνα. O Alpha και το προσωπικό εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ