Λίγο μετά την εισβολή στην Ουκρανία, η Ρωσία αποφασίζει να απομονωθεί από τον υπόλοιπο κόσμο κλείνοντας τα social media. Η απόφαση αυτή έρχεται πιθανότατα ως απάντηση στα δυσμενή μέτρα που έλαβε η Ευρώπη κατά της Ρωσίας.

Ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti μετέδωσε ότι αποφασίστηκε η απαγόρευση του facebook στη χώρα, ενώ αργότερα το Interfax μετέδωσε ότι μπλόκαραν το youtube και το twitter.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο twitter, το πρακτορείο ειδήσεων, η ρωσική υπηρεσία ελέγχου των τηλεπικοινωνιών, Roskomnadzor, αποφάσισε να μπλοκάρει την πρόσβαση των Ρώσων πολιτών στο facebook. Η Roskomnadzor αποφάσισε να μπλοκάρει την πρόσβαση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας ότι υπήρξαν 26 περιπτώσεις διακρίσεων κατά των ρωσικών μέσων ενημέρωσης από το facebook από τον Οκτώβριο του 2020, με περιορισμένη πρόσβαση σε κρατικά κανάλια όπως το RT και το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στη Ρωσία διαπίστωσαν ότι δεν είναι δυνατή πλέον η πρόσβαση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης παρά μόνο μέσω VPN.

Η Meta αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε ότι είχε περιορίσει την πρόσβαση στο RT και στο Sputnik σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι υποβάθμισε παγκοσμίως περιεχόμενο από τις σελίδες facebook και τους λογαριασμούς instagram των ρωσικών κρατικών καταστημάτων, καθώς και από αναρτήσεις που περιέχουν συνδέσμους προς αυτά τα καταστήματα στο facebook.

Επίσης, σύμφωνα με το RIA, ο ιστότοπος εύρεσης καταλυμάτων Booking.com δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για να κάνει κανείς κράτηση δωματίου εντός της Ρωσίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ