Άνθρωποι με δυσλεξία, αθλητές, βουλευτές, καλλιτέχνες θα ενώσουν αύριο 8 Οκτωβρίου τις φωνές τους σε διάφορα σημεία της Ελλάδας στέλνοντας ένα μήνυμα για το “Θείο δώρο” της δυσλεξίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής, η δυσλεξία είναι το κοινό χαρακτηριστικό που όχι μόνον δεν εμπόδισε αλλά και βοήθησε να γίνουν διάσημοι εφευρέτες, Νομπελίστες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, αθλητές και ηγέτες οι δυσλεξικοί, Αϊνστάιν, Έντισον, Λεονάρδο Ντα Βίντσι, Τζον Λένον, Γ. Ντίσνεϊ, Πικάσο, Σπίλμπεργκ, Στηβ Τζομπς, Μπιλ Γκέιτς, Μοχάμεντ Αλή, Λουγκάνης, Γιαννιώτης, Κέννεντυ και Τσόρτσιλ.

Η δυσλεξία είναι “θείο δώρο” μόνον όμως όταν γνωρίζουμε την ύπαρξή της και την αντιμετωπίζουμε έγκαιρα και σωστά. Αντιθέτως, η άγνοια χειροτερεύει την ειδική μαθησιακή δυσκολία της, που χαρακτηρίζεται από την πολύ αργή ανάγνωση, την ανορθογραφία (μολονότι γνωρίζουν τους κανόνες) και από τη δυσκολία να μεταφέρουν την εξαιρετική τους σκέψη στο γραπτό. Η πνευματική τους ικανότητα είναι ανώτερη από τη χαμηλή σχολική τους επίδοση στα γραπτά και στα θεωρητικά μαθήματα.  Όμως, αποδίδουν πολύ καλύτερα στα πρακτικά μαθήματα και στα προφορικά, γι’ αυτό δικαίως εξετάζονται προφορικά. Το θεμελιώδες διαγνωστικό κριτήριο της Δυσλεξίας είναι η πολύ αργή και με λάθη ανάγνωση, διά βίου.

Η δυσλεξία όπως και η διάσπαση προσοχής, παρορμητικότητα-υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ) υπάρχουν από τη γέννα, συνήθως συνυπάρχουν και προκαλούνται από νευρο-αναπτυξιακές αιτίες και είναι κυρίως κληρονομικές. Οι δυσλεξικοί είναι περίπου 10% (5-15%) του πληθυσμού, διεθνώς. Αν όλοι οι δυσλεξικοί και οι 4μελείς οικογένειές τους ζούσαν στην ίδια πόλη, τότε η ‘ΔΥΣΛΕΞΙΟΥΠΟΛΗ’ θα ήταν τουλάχιστον η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, με πληθυσμό 4.000.000 κατοίκων.

Η άγνοιά μας προκαλεί την άδικη και καταστροφική αρνητική κριτική που σε συνδυασμό με τις μαθησιακές δυσκολίες καταστρέφουν την Αυτοπεποίθηση και την Αυτοεκτίμηση των παιδιών μας και τα οδηγούν στη δυστυχία. Επίσης, συχνά πέφτουν θύματα bullying. Η Δυσλεξία Βελτιώνεται Σημαντικά όταν διαγιγνώσκεται και αντιμετωπίζεται έγκαιρα και σωστά.  Ποτέ δεν είναι αργά να διαγνωσθεί και να αντιμετωπιστεί, αλλά το χθες είναι προτιμότερο από το σήμερα και αυτό από το αύριο.

Η γνώση, η κατανόηση, η αποδοχή, η ενθάρρυνση και η υποστήριξή μας οδηγεί τους Δυσλεξικούς στην Επιτυχία και στην Ευτυχία.

Για αυτό γνωστοί Έλληνες Δυσλεξικοί, Ολυμπιονίκες, Ηγέτες και Καλλιτέχνες ενώνουν τη φωνή τους με την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με τους δυσλεξικούς Σπύρο Γιαννιώτη, Κατερίνα Μονογυιού και Πάνο Μουζουράκη, με το Ελληνικό Κοινοβούλιο και με τους Δημάρχους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά και πολλών Δήμων της Ελλάδας για να ευαισθητοποιήσουν τους συμπολίτες μας στο Θείο Δώρο της ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ. Κτίρια σε όλη την Ελλάδα θα φωταγωγήθούν για να επιστήσουν την προσοχή και να ευαισθητοποιήσουν τους συμπολίτες στο Θείο Δώρο της Δυσλεξίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ