Υπάρχουν αυτοί που, με μολύβι ή στιλό, υπογραμμίζουν τις προτάσεις που τους άγγιξαν. Υπάρχουν και αυτοί που τσακίζουν τις σελίδες, βάζουν συνδετήρες και δεν φοβούνται το νερό της θάλασσας που πέφτει από τα μαλλιά τους στις σελίδες έτσι όπως είναι σκυφτοί πάνω από το βιβλίο τους μετά από μια βουτιά διαρκείας. 

Μην ξεχάσουμε και τους υπερβολικά τυπικούς, αυτούς που όχι μόνο παθαίνουν νευρικό κλονισμό μόλις δουν μαρκαδόρο υπογράμμισης, αλλά είναι προσεκτικοί ακόμα και στον τρόπο που κρατούν τα βιβλία τους γιατί, εντάξει, όλο και κάποιος επικίνδυνος με έναν καφέ στο χέρι μπορεί να χάσει την ισορροπία του και να κάνει τη ζημιά έτσι όπως περνάει.

Γενικότερα, υπάρχουν διάφορα είδη αναγνωστών, αλλά όλοι, παρά τις διαφορές που τους χωρίζουν και τις ιδιαιτερότητες που τους ενώνουν, περιστρέφονται γύρω από την αγάπη τους για τα βιβλία. Και πότε γιορτάζουμε αυτή την αγάπη που κρατάει χρόνια και δεν λέει να ξεθωριάσει; το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 22 & 23 Απριλίου, μαζί με το Greekbooks σε ένα όμορφο χώρο στου Ψυρρή (Teefonas) με βιβλία (αλλά και βινύλια) σε πολύ καλές τιμές, μουσική, γλυκά και ποτά και, on the top of that, ένα after party το βράδυ της Κυριακής για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Ειδικά για την περίσταση μάλιστα, οι bartenders του Teefona θα έχουν ετοιμάσει ένα κοκτέιλ φόρο-τιμής στο βιβλίο. Μεταξύ μας, δεν είναι και λίγοι οι συγρραφείς που μπορούν να τους εμπνεύσουν. 

Παράλληλα με την όλη φάση στον Teefonas, το Σάββατο στις 12:00 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο Greekbooks που δεσπόζει στον αριθμό 15 της Ιπποκράτους, ακριβώς πάνω στη γωνία με την Ακαδημίας (ναι, εκεί όπου είχαμε κάνει το live με τα Καλογεράκια αλλά και τη συζήτηση με την Ήρα Κατσούδα, Ίντρα Κέιν και Κάθριν Ράιλι), θα γίνει ένα ένα εργαστήρι μουσικοκινητικής & ζωγραφικής, βασισμένο στο βιβλίο «Αν ο Picasso ζωγράφιζε έναν χιονάνθρωπο» των εκδόσεων ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ για τα παιδάκια σας από 4 ετών και πάνω.

Διαβάστε περισσότερα στο Provocateur.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!