Η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης θα πραγματοποιηθεί κανονικά παρά την πανδημία, στο Μέγαρο Φίλων της Μουσικής στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου στην αυστριακή πρωτεύουσα ο διευθυντής της Φιλαρμονικής Ντάνιελ Φρόσαουερ, “παρά την μερική χαλάρωση του δεύτερου lockdown στην Αυστρία, δεν επιτρέπονται μέχρι την 7η Ιανουαρίου συναυλίες με κοινό και η φημισμένη Χρυσοποίκιλτη Αίθουσα του Μεγάρου Φίλων της Μουσικής θα είναι άδεια χωρίς επισκέπτες που θα χειροκροτούν, κάτι που θα είναι μια νέα εμπειρία για την ορχήστρα και θα πρέπει να βρούμε κάποιο δραματουργικό πλαίσιο”.

Σε κάθε περίπτωση, ποτέ δεν τέθηκε θέμα ακύρωσης της Συναυλίας. Όπως πρόσθεσε ο Φρόσαουερ, “θα ήταν αδύνατο να μην κάνουμε αυτή τη Συναυλία, η οποία για εμένα είναι ένα μήνυμα στον κόσμο”, διευκρινίζοντας ότι το πρόγραμμα που θα εστιάζεται κυρίως στη μουσική δυναστεία των Στράους, είναι ακριβώς όπως είχε καταστρωθεί τον περασμένο Φεβρουάριο με τον μεγάλο μαέστρο Ρικάρντο Μούτι που θα την διευθύνει.

Αυτή θα είναι η 81η στη σειρά Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της στα 179 χρόνια ιστορίας της Φιλαρμονικής της Βιέννης.

 

Διαβάστε επίσης:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ