Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι έκανε έκκληση στη χώρα μας για στήριξη στην επαναδημιουργία της Μαριούπολης και της Οδησσού αλλά και αλληλεγγύη. Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας μίλησε σε έντονο συναισθηματικό τόνο.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, τόνισε πριν την έναρξη της ομιλίας: «Με ιδιαίτερη τιμή και αισθήματα αλληλεγγύης σας υποδεχόμαστε στην Ολομέλεια της Βουλής. Η ιστορική συνεδρίαση είναι αφιερωμένη στον αγωνιζόμενο και αμυνόμενοι ηρωικό λαό της Ουκρανίας απέναντι στην βάρβαρη εισβολή που, επί 43 ημέρες, γίνεται όλο και πιο απάνθρωπη».

Ζελένσκι

«“Ελευθερία ή θάνατος” έλεγαν οι δικοί σας επαναστάτες, το ίδιο λέμε κι εμείς σήμερα», ακούστηκε να λέει. Ακόμα, πρόβαλε βίντεο στο οποίο δύο Ουκρανοί ελληνικής καταγωγής έστειλαν μήνυμα προς την ελληνική Βουλή, όμως το ότι η Βουλή δεν είχε λάβει σχετική ενημέρωση, και το ότι ο ένας από τους δύο ισχυρίστηκε πως μάχεται από τις τάξεις του τάγματος Αζόφ έφερε αντιδράσεις.

«Θα ξαναχτίσουμε τη Μαριούπολη και τις άλλες κοινότητες όπου Ουκρανοί και Έλληνες θα συνεχίσουν να ζουν ειρηνικά. Ίσως μια νέα Φιλική Εταιρεία θα μας βοηθήσει. Ισότιμοι εταίροι μέσα στο κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι, την Ευρωπαϊκή Ένωση θα νικήσουμε. Το πιστεύω, θα κερδίσουμε», ανέφερε ο Ζελένσκι και τόνισε ότι ο θάνατος και οι δεκάδες χιλιάδες μετανάστες της χώρας του είναι πλήγμα!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ