Η Sarah McBride έγραψε ιστορία καθώς είναι η πρώτη transgender Γερουσιαστής που μπαίνει στο Αμερικανικό Κογκρέσο μετά τη νίκη της στην πολιτεία του Ντέλαγουερ.

Είναι μόλις 30 ετών, μέλος των Δημοκρατικών και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας. Εργάστηκε στον Λευκό Οίκο με τον Ομπάμα  – ο οποίος την ενέπνευσε να ασχοληθεί με την πολιτική – και συμμετείχε στην προεκλογική καμπάνια του Μπο Μπάιντεν, του γιου του Τζο Μπάιντεν, που έχασε τη ζωή του από καρκίνο.

Από το 2009 στα χρόνια του κολεγίου, εκλέχθηκε Πρόεδρος στη σχολή της και υποστήριξε τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και της στέγασης σε άτομα με ουδέτερο φύλο. Η ίδια δυσκολεύτηκε πολύ να αποκαλύψει την αλήθεια για τον σεξουαλικό της προσανατολισμό στην οικογένειά της αλλά οι γονείς της το αποδέχτηκαν.

Όταν δημοσίευσε στο Facebook ότι ήταν τρανσέξουαλ, συγκλονίστηκε από τη θετική ανταπόκριση ενώ εξεπλάγην θετικά κατά την επίσκεψή της στον Λευκό Οίκο που ήταν προσκεκλημένη στη δεξίωση για τον εορτασμό του LGBTQ Pride Month.

«Τα καταφέραμε. Κερδίσαμε τις εκλογές. Σας ευχαριστώ», έγραψε στο Twitter αμέσως μετά την εκλογή της ενώ δήλωσε σε συνέντευξή της ότι τα σημερινά αποτελέσματα ελπίζει «να στείλουν ένα μήνυμα σε κάθε νέο άνθρωπο που παλεύει να βρει πώς να ταιριάξει στον κόσμο. Ότι η δημοκρατία μας είναι μεγάλη και οι φωνές τους έχουν σημασία». Το πλάνο της McBride περιλαμβάνει  πιο προσιτή υγεία για όλους, μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη και καλύτερα πληρωμένες, γονεϊκές άδειες.

Η πρόεδρος του L.G.B.T.Q. Victory Fund αποκάλεσε τη νίκη της McBride «μια ισχυρή απόδειξη για την αυξανόμενη επιρροή των transgender ηγετών στην πολιτική».

Το 2016 έγινε η πρώτη transgender που μίλησε στο μεγάλο εθνικό συνέδριο του κόμματος όταν ανέβηκε στη σκηνή του Democratic National Convention. «Το μήνυμα που στέλνεται σήμερα στην LGBTQ κοινότητα, δεν είναι από εμένα αλλά από τους ψηφοφόρους», τόνισε η ίδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!