Τις τελευταίες ώρες, η θερμοκρασία έχει «πέσει» και όλοι ανησυχούν για την κακοκαιρία Μπάρμπαρα που θα «χτυπήσει όλη την Ελλάδα και την Αττική. Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, μέσα από το Facebook, ενημέρωσε για όσα θα γίνουν.

«Με πολύ εντυπωσιακό και γρήγορο τρόπο θα μπει ο χιονιάς αύριο στην Αττική ξεκινώντας από τις βορειοανατολικές και βόρειες περιοχές του νομού.  Όπως όλα δείχνουν, ενώ πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής θα υπάρχουν και ανοίγματα στον ουρανό της Αττικής, πολύ γρήγορα θα έρθουν νεφώσεις από τα βορειοανατολικά του νομού, προερχόμενες από την Εύβοια, και θα καλύψουν όλη την Αττική.

Αν δεν αλλάξει κάτι, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, από το πρωί της Κυριακής θα ξεκινήσει να χιονίζει στα ορεινά και ημιορεινά του νομού και πάρα πολύ γρήγορα οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και τα βόρεια προάστια της Αθήνας από το υψόμετρο των 200-250 μέτρων και υψηλότερα (πρόσκαιρα ίσως και χαμηλότερα).

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα

Στον υπόλοιπο νομό θα εκδηλώνεται βροχή η χιονόνερο κατά διαστήματα.  Από το βράδυ και στη συνέχεια και προς το ξημέρωμα της Δευτέρας, ο καιρός θα παρουσιάσει νέα υποτροπή και οι χιονοπτώσεις πια θα κατέβουν χαμηλότερα με αυξημένη την πιθανότητα να επηρεαστεί και το κέντρο της Αθήνας και ίσως και περιοχές με ακόμα χαμηλότερο υψόμετρο», έγραψε μεταξύ άλλων.

Αυτές οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, θα διατηρηθούν έως και σχεδόν τα τέλη της εβδομάδας που θα έρθει με αποτέλεσμα να έχουμε ακόμα αρκετές ημέρες μπροστά μας για να συζητάμε τις πιθανές περιοχές χιονοπτώσεων, που κατά βάση θα είναι οι:

– Βορειοανατολικό Αιγαίο

– Σποράδες

– Εύβοια

– Ανατολική Θεσσαλία

– Ανατολική Στερεά (και η Αττική ασφαλώς)

– Ανατολική Πελοπόννησος

– Κυκλάδες

– Κρήτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ