Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει να εκπροσωπήσει 7 οικογένειες των θυμάτων και προαναγγέλλει τις κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσει η δικαιοσύνη όσον αφορά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη. Ο ποινικολόγος μίλησε στο STAR και αναφέρθηκε στα όσα θα ακολουθήσουν.

«Οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση. Θα κάνω το καθήκον του δικηγόρου. Το καθήκον του δικηγόρου ώστε να βοήθησει την ανάκριση και να γίνουν οι σωστές ανακριτικές πράξεις», σημείωσε αρχικά. «Εφόσον διαπιστωθεί από το ανακριτικό έργο ότι έχουν ευθύνη κι άλλα φυσικά πρόσωπα εκεί πλέον θα επεκτείνουμε την υποστήριξη της κατηγορίας σε αυτούς. Εάν διαπιστώσω όταν μεταβώ στη Λάρισα για να πάρω αντίγραφα ότι η ανάκριση δεν πηγαίνει προς το σωστό σημείο έχω την εντολή…».

Ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε: «Ο κύριος κατηγοούμενος είναι βέβαιο ότι θα καταδικαστεί… Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτούς που δεν έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν». «Εάν οι εξηγήσεις δεν είναι επαρκείς -γιατί πρέπει πάντα να σεβόμαστε το τεκμήριο αθωώτητας-, όλοι αυτοί οι οποίοι σε μια αλυσίδα με ενέργειες και παραλείψεις έφεραν την τραγωδία σε εκατοντάδες οικογένειες».

«Διαχρονικά από το 2000 και μετά τόσο οι διοικήσεις στο υπουργείο Εσωτερικών και οι τμηματάρχες ήταν πάντοτε πολιτικές επιλογές. Εδώ τα αδικήματα που έχουν διαπραχθεί μπορεί να φτάσουν σε βάθος 20ετίας. Το αδίκημα της διατάραξεως της ασφάλειας των συγκοινωνιών είναι κακούργημα, στο οποίο επισείεται ποινή ισοβίου καθείρξεως και παρεκτείνεται η παραγραφή στην 20ετία», σημείωσε ο ποινικολόγος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ